Komentara: 0
Pregleda: 1959

Osnovci sutra počinju polaganje završnog ispita

16.06.2020. u 17:11h
Izvor: Subotica.com
Polaganje završnog ispita u školama počeće sutra (sreda) i trajaće do petka. Tokom tri dana učenici osmog razreda u svojim osnovnim školama polagaće test iz srpskog / maternjeg jezika, matematike i kombinovani test.
Osnovci sutra počinju polaganje završnog ispita

Polaganje testa iz srpskog / maternjeg jezika biće održano sutra, 17. juna, od 9 do 11 časova. U isto vreme u četvrtak biće održan test iz matematike, dok će mali maturanti rešavati kombinovani test u petak.

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, završni ispit organizuje se u skladu sa preporukama nadležnih organa i institucija i na način koji osigurava bezbednost i zdravlje učenika i zaposlenih, te se u skladu sa tim preporučuje da učenici nose zaštitne maske, dok njihovo nošenje predstavlja obavezu za nastavnike.

Ove godine je po prvi put uspostavljen sistem realizacije završnog ispita koji je digitalizovan u svim procesima koji se tiču pripreme, pregledanja i obrade testova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1959

Povezana vest

Povezane teme

završni ispit u osnovnim školama u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.