Komentara: 8
Pregleda: 7021

Otkrivena četiri ilegalna otpada

17.06.2015. u 14:57h
Izvor: Subotičke novine
Inspektori za zaštitu životne sredine u okviru kontrole operatera koji upravljaju otpadom u Subotici, proveravali su da li vlasnici poseduju odgovarajuću dozvolu za rad, odnosno da li ona važi za sakupljanje, transport, skladištenje i tretman otpada ili samo za sakupljanje i transport. Reč je o otpadima koji se bave sakupljanjem i rastavljanjem starih automobila.
Otkrivena četiri ilegalna otpada

Da rade „na crno“, otkrivena su četiri vlasnika na svojim parcelama, i to D.G. u Bračkoj ulici na Makovoj sedmici, N.Đ. u ulici Jovana Cvijića, N.V. u Verušićkoj koji je delatnost obavljao uz auto-servis, i S.S. iz Hipodromske ulice.

„Inspektor je u ovim slučajevima izdao rešenje o zabrani vršenja delatnosti do pribavljanja odgovarajuće dozvole i naložio da se zatečeni otpad preda operateru sa dozvolom. Od njih su trojica pokrenuli postupak za dobijanje dozvole kod gradske Službe za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, dok S.S. to nije učinio, odustao je od bavljenja ovim poslom, i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava. U Bračkoj ulici osim prekršajne prijave protiv D.G. obavešten je i pokrajinski inspektor jer je obavljao sakupljanje i tretman posebnih tokova otpada kao što su akumulatori, motorna ulja i auto- gume, što je u nadležnosti pokrajinske i republičke inspekcije“, kaže Lajoš Kampel, sekretar Sekretarijata za inspekcijsko nadzorne poslove Subotice.

Kazne za ovakav prekršaj su od 5000 do 50.000 dinara za fizičko lice, za preduzetnika od 250 do 500.000 dinara, a protiv pravnih lica podnosi se prijava za privredni prestup koji se može kazniti od milion i po do tri miliona dinara i 200.000 dinara za odgovorno lice.

Što se tiče auto-otpada „Dado-metal“ u Skadarlijskoj ulici, kaže Lajoš Kampel, na osnovu dogovora između gradonačelnika i vlasnika otpada omogućeno je da u ovu ulicu mogu da uđu nedeljno dva do tri vozila veće nosivosti od 7,5 tona, a kontrolu konstantno obavlja Komunalna policija na poziv građana.  Prema njihovoj informaciji, dogovor se poštuje.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 7021
Povezane teme

ilegalni otpad

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.