Komentara: 25
Pregleda: 17519

Otkrivena još dva ''siva'' magacina u Subotici

26.05.2017. u 15:27h
Izvor: Subotica.com
Carinici su, u saradnji sa policijom, 23. maja, otkrili još dva takozvana ''siva'' magacina u kojima se nalazila velika količina robe bez bilo kakve dokumentacije. Ovoga puta radilo se o magacinima dve poznate kurirske službe.
Otkrivena još dva ''siva'' magacina u Subotici

U saradnji sa pripadnicima subotičke policije zaduženim za suzbijanje privrednog kriminala, carinici su ušli u prostorije dva magacina u Subotici i tamo zatekli veliku količinu razne robe stranog porekla bez prateće dokumentacije, robe za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine, ali i akcizne robe poput cigareta i alkoholnih pića.

U prvom magacinu pronađeno je gotovo 500 boksova cigareta ''Ashima'' i ''Art Sums'' bez akciznih markica, 120 flaša pića ''Gorki list'', 80 pari patika različitih robnih marki, od kojih čak 60 pari nosi oznaku kineske robne marke, dok se za ostale sumnja da su kopije svetski poznatih brendova, kao i gotovo 100 kg sira trapista.

Otkrivena još dva ''siva'' magacina u Subotici

Kontrolom drugog magacina otkriveno je pet novih televizora ''LG'' i ''Samsung'', četiri nova mobilna telefona marki ''Samsung'' i ''Huawei'', 11 plastičnih tobogana, kućica za igranje, kantica i bazena, namenjenih deci.

U oba magacina je otkriveno i gotovo 40 raznih mašina, alata i kućnih aparata – brusilica, bušilica, pištolja za farbanje, trimera za košenje, blendera, miksera, pa čak i jedna friteza za palačinke.

Otkrivena još dva ''siva'' magacina u Subotici

Podsećamo da je u februaru ove godine, takođe u Subotici, otkriven ''sivi magacin'' sa nekoliko tona razne robe, mahom prehrambenih proizvoda i kućne hemije, namenjenih daljoj preprodaji na tzv. crnom tržištu. Ovakvi slučajevi predstavljaju dobar primer odlučne borbe protiv sive ekonomije kojoj carinska služba daje maksimalan doprinos - navodi se u saopštenju Uprave carina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 25
Pregleda: 17519
Povezane teme

uprava carina

saopštenje

sivi magacini

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.