Komentara: 1
Pregleda: 3160

Otpremljena pomoć Koceljevi, Paraćinu, Trsteniku, Sremskoj Mitrovici...

24.05.2014. u 10:09h
Izvor: subotica.rs
Tokom 22. i 23. maja 2014. godine, šestog i sedmog dana organizovane i koordinirane humanitarne akcije na nivou grada Subotice, Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica primila je donaciju građana i privrednih društava, kao i drugih institucija. Osetno je manji broj građana koji donose pomoć, ali se povećava broj privrednih društava, ustanova i institucija koji dopremaju humanitarnu pomoć u skladu sa poslednjim apelom da je, prevashodno, neophodna voda, sredstva za ličnu higijenu i konzervirana hrana, kao i sredstva za higijenu i negu beba.
Otpremljena pomoć Koceljevi, Paraćinu, Trsteniku, Sremskoj Mitrovici...

U skladu sa zaključkom Gradskog štaba za vanredne situacije grada Subotice, sa sednice održane 22. maja 2014. godine, i s obzirom na to da se humanitarna pomoć za transport skladišti, selektira i priprema i u četiri izmeštena magacina, u prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica, na adresi Trg žrtava fašizma broj 3, humanitarna pomoć se preuzima svaki dan, od 8 do 14 časova.

Struktura potrebne i tražene pomoći je i nadalje pijaća flaširana voda, sredstva za ličnu higijenu, konzervirana hrana i hrana za bebe, kao i pelene za decu i odrasle.

U cilju pospešivanja blagovremene i koordinisane distribucije prikupljene humanitarne pomoći u pravcu katastrofom pogođenih područja, na inicijativu načelnika Severnobačkog upravnog okruga održana je sednica sa asocijacijama  prevoznika i utvrđeni su prioriteti i sistem komunikacije na relaciji između Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica, kao planera transporta, i prevoznika, kao neposrednih realizatora prevoza humanitarne pomoći.

Juče, 23. maja, u ugrožena područja pomoć je upućena u Koceljevo – Štab za vanredne situacije (10 tona stočne hrane); Paraćin – Crveni krst (pet tona hrane i sredstava za higijenu) i Crveni krst Vojvodine (šest tona hrane i higijene).

Već danas odlaze nove količine pomoći to u: Paraćin – Crveni krst (20.640 litara flaširane vode); Crveni krst Šid i Crveni krst Sremska Mitrovica, za prihvatne centre (1.703 kilograma jabuka) i Trstenik (24 tone balirane lucerke).

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3160
Povezane teme

humanitarna pomoć

poplava

donacija ugroženima od poplava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.