Komentara: 0
Pregleda: 1332

Otpremninom do posla

06.02.2009. u 12:29h
<p>Projekat Otpremninom do posla, namenjen ponovnom zapo&scaron;ljavanju radnika koji u periodu tranzicije ostaju bez posla, produžen je do septembra, saop&scaron;tila je Nacionalna služba za zapo&scaron;ljavanje.</p>
Otpremninom do posla

NSZ dve godine sprovodi projekat kroz subvencije za samozapošljavanje i finansijsku podršku poslodavcima koji angažuju radnike koji su ostali bez posla usled stečaja preduzeća. Uz podršku projekta 1.622 radnika su došla do novih radnih mesta, od čega je 1.257 je dobilo subvenciju za pokretanje sopstvenog biznisa, dok je 365 zasnovalo radni odnos kod novog poslodavca.

Finansijsku podršku za zapošljavanje radnika koji su usled stečaja preduzeća ostali bez posla dobilo je 146 poslodavaca iz privatnog sektora. Projekat se sprovodi u saradnji sa projektnim timom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1332
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.