Komentara: 7
Pregleda: 5037

Otvoren IZIS sistem - pregledi i operacije u skladu sa prostornim i kadrovskim kapacitetima

20.02.2022. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Popuštanjem "delta talasa" omogućeno je elektronsko zakazivanje pregleda u ambulantama Opšte bolnice. 
Otvoren IZIS sistem - pregledi i operacije u skladu sa prostornim i kadrovskim kapacitetima

Sistem elektronskog zakazivanja pregleda otvoren je u određenoj meri, odnosno onoliko koliko kadrovski i prostorni kapaciteti to dozvoljavaju.

Sada dnevno imamo između 700 i 900 pregleda u ambulantama Opšte bolnice. Takođe, proširili smo i operativni program, opet u skladu sa kadrovskim mogućnostima, odnosno u skladu sa brojem dostupnih anesteziologa i hirurga. Na nedeljnom nivou obavi se između 30 i 50 operacija. Naravno, situacija nije ni blizu kao pre korone, kada je broj pregleda i operacija bio značajno veći. Ipak, postepeno pojačavamo broj pregleda i operativnih zahvata - objašnjava direktor Opšte bolnice, dr Slobodan Puškar.

Otvoren IZIS sistem - pregledi i operacije u skladu sa prostornim i kadrovskim kapacitetimaIz bolnice navode da se prilikom organizovanja pregleda vodi računa da ne dođe do zaražavanja.

- Moramo biti veoma oprezni. Pravimo vremensku distancu između dva pregleda, kao i prostornu distancu između pacijenata kako ne bi došlo do zaražavanja, ali činjenica je da to funkcioniše.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 5037
Povezane teme

opšta bolnica

slobodan puškar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.