Komentara: 1
Pregleda: 1249

Otvoren karijerni centar za osobe sa invaliditetom

03.10.2023. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Otvoren karijerni centar za osobe sa invaliditetom
Foto: fmi.rs

U cilju ekonomskog osnaživanja osoba sa invaliditetom na ravnopravnoj osnovi sa ostalima, uključujući i jednak pristup zapošljavanju, u prostorijama organizacije Caritas (Zmaj Jovina 20) otvoren je karijerni centar za osobe sa invaliditetom.

- Centar funkcioniše po principu karijernog vođenja, savetovanja i osnaživanja osoba sa invaliditetom za tržište rada. Pružaćemo im podršku u izboru odgovarajućih profesionalnih ciljeva, uključivanju u radno i socijalno okruženje, a naša uloga je i da ih motivišemo kako bi aktivno tražili zaposlenje - objašnjava Hajnalka Červenak iz organizacije Caritas - Na primer, kod nas mogu da nauče kako da napišu dobar CV, kako izgleda razgovor za posao... Želja nam je da što više osoba sa invaliditetom pronađe posao i da ostvare finansijsku nezavisnot.

Otvoren karijerni centar za osobe sa invaliditetomNovootvoreni karijerni centar za osobe sa invaliditetom funkcioniše po principu savetodavnog individualnog rada.

- Glavna prednost ovih usluga je mogućnost individualnog praćenja u skladu sa planom zapošljavanja i planiranim merama podrške. Pruža se podrška u identifikaciji individualnih potreba za prilagođavanjem radnog mesta i zadataka, kao i za registraciju na portalu za zapošljavanje osoba sa invaliditetom www.zaposljavanje.fmi.rs - rekla je Jovana Krivokuća Milovanović, izvršna direktorka Foruma mladih sa invaliditetom.

Takođe, biće organizovane i grupne radionice ličnog razvoja, a u toku je prijava zainteresovanih.

Osobe sa invaliditetom mogu da se prijave pozivom na broj telefona 062/293855 ili putem mejla savetnik.caritassubotica@gmail.com. Na ovim radionicama imaće priliku da savladaju veštine upravljanja vremenom, veštine koje će im pomoći u rešavanju konflikta, kao i komunikacione veštine - pojašnjava Červenak.

Otvoren karijerni centar za osobe sa invaliditetomOsim u našem gradu, ovi centri za osobe sa invaliditetom otvoreni su i u Beogradu, Zrenjaninu, Novom Sadu, Valjevu i Nišu.

Centri za karijerno savetovanje osnovani su u okviru projekta “Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”, koji finansira USAID, a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Ostali partneri na projektu su Caritas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1249
Povezane teme

osobe sa invaliditetom

karitas

fondacija ana i vlade divac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.