Komentara: 2
Pregleda: 2308

Otvoren konkurs za „Najbolje iz Vojvodine“

06.06.2021. u 15:30h
Privrednici i turistički delatnici koji žele da njihov proizvod ili njihova delatnost ponese robni znak „Najbolje iz Vojvodine“ mogu da konkurišu za dobijanje pte oznake kvaliteta. Konkurs je otvoren narednih mesec dana.
Otvoren konkurs za „Najbolje iz Vojvodine“

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ponovo je, posle šest godina, uspostavio oznaku kvaliteta ,,Najbolje iz Vojvodine“, koja ne samo da govori o kvalitetu proizvoda nego gde je i kako nastao, te time promoviše regiju. Do sada je ta oznaka dodeljivana prehrambenim, industrijskim i zanatskim proizvodima, međutim, novom odlukom iznaka se može dodeliti i za turističke usluge, destinacije i za tradicionalne manifestacije na teritoriji AP Vojvodine.

- Posle šest godina vraćamo ovu oznaku, sa idejom da pričamo o onima koji su bolji, koji ispunjavaju striktne uslove, da ističemo proizvode koji potiču sa teritorije Vojvodine, one koji organizuju manifestacije koje su drugačije i o onima koji pružaju odlične turističke i ugostiteljske usluge. Svako ko ponese ovaj znak bi trebalo da bude ponosan na činjenicu da mu je dodeljen – objašnjava Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. -  Kontrola će biti stalna i na godišnjem nivou. Znak se dodeljuje na tri godine, sa mogućnošću produžetka roka za korišćenje, jer nećemo dozvoliti devalvaciju ove značajne oznake.

Otvoren konkurs za „Najbolje iz Vojvodine“Pravo učešća na Konkursu imaju pravna lica, preduzetnici, fizička lica ili drugi organizacioni oblici koji se bave proizvodnjom roba ili pružanjem usluga, odnosno organizatori programa i manifestacija, koji imaju sedište na teritoriji AP Vojvodine. Novina su i manifestacije, pri čemu organizatori mogu konkurisati za manifestaciju koja se izdvaja po načinu održavanja, korišćenju resursa, originalnosti, ciljevima, kao i prema rezultatima u oblastima delovanja, te prema načinu na koji manifestacija zastupa određenu mikrolokaciju ili regiju, njenu autentičnost i svojstvenost.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam će konkurs sprovoditi sa preduzećem za kontrolu kvaliteta i kvantiteta robe i usluga ,,Jugoinspekt - Novi Sad" d.o.o., koje će vršiti prijem prijava i proveravati ispunjenost uslova, kao i sa Turističkom organizacijom Vojvodine, u domenu turizma, ugostiteljstva i manifestacionog turizma.

Otvoren konkurs za „Najbolje iz Vojvodine“

Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 2308
Povezane teme

Nenad Ivanišević

najbolje iz vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.