Komentara: 1
Pregleda: 757

Otvoren konkurs za projekte organske proizvodnje ili prerade, fond iznosi 2.5 milona dinara

29.03.2023. u 13:14h
Izvor: Subotica.com
Fond od dva i po miliona dinara i ove godine čeka najbolje projekte proizvodnje, prerade, ali i prodaje organske hrane i proizvoda, u okviru tradicionalnog 12. po redu "Prganic" konkursa NLB Komercijalne banke, koji će biti otvoren do 2. maja.
Otvoren konkurs za projekte organske proizvodnje ili prerade, fond iznosi 2.5 milona dinara

Pored glavne nagrade u iznosu od milion dinara, za najbolji projekat organske proizvodnje ili prerade, NLB Komercijalna banka dodeliće i tri specijalna priznanja, sa ciljem da podstakne snažnije uključivanje mladih i žena u održiv način proizvodnje, kao i prodaju organskih proizvoda iz Srbije.

Banka će ove godine po prvi put sa po 500 hiljada dinara nagraditi najbolji projekat organske proizvodnje u kategoriji žena, kao i mladih do 40 godina starosti. Istim iznosom stimulisaće i uslužni, odnosno ugostiteljski objekat (restoran, kafić, maloprodajni objekat, hotel i slično), koji u svojoj ponudi ima najmanje jedan proizvod organskog porekla iz Srbije, za koji je potrebno dostaviti sertifikat o poreklu.

Uz njih, pravo učešća imaju svi poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom, koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i proizvođače koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje.

Prijave se mogu dostaviti elektronskim putem na organic@nlbkb.rs sa naznakom "Prijava za 12. Organic konkurs". Više informacija dostupno je na sajtu NLB Komercijalne banke.

U prethodnih 11 godina na "Organic" konkursu učestvovalo je 646 projekata iz cele zemlje, od kojih su nagrađene 42 održive ideje sa najvećim potencijalom da doprinesu zdravijoj i održivijoj budućnosti za nas i generacije koje dolaze.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 757
Povezane teme

konkurs

organska poljoprivreda

nlb banka

organska hrana

organska proizvodnja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.