Komentara: 4
Pregleda: 10204

Otvoren Konkurs za vatrogasce-spasioce

22.03.2022. u 10:49h > 25.03.2022. u 12:02h
Izvor: Subotica.com
Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova na teritoriji Srbije, od čega ukupno 10 iz Subotice, Bačke Topole, Stare Moravice i Malog Iđoša. Konkurs traje do 6. aprila.
Otvoren Konkurs za vatrogasce-spasioce

Za potrebe Vatrogasno-spasilačkih bataljona na severu Srbije raspisan je konkurs za 10 polaznika, i to četiri za potrebe odeljenja u Subotici, tri u Staroj Moravici, dva u Malom Iđošu i jedan u Bačkoj Topoli.

Od važnijih uslova, pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije starosne dobi od 19 do 30 godina, obrazovanja minimalno srednje stručne sprema, koji poseduju vozačku dozvolu C kategorije (može se konkurisati i sa B). Kandidat mora da ima najmanje godinu dana prebivalište na teritoriji opštine za koje odeljenje konkuriše.

- Obuka se vrši u centrima za obuku u Kuli, Beogradu i Pančevu. Terenski deo se obavlja u Kuli a obuka traje 17 nedelja, prolaze se nastavne teme u vezi sa radom u vatrogasno-spasilačkim jedinicama, a veći deo je praktična obuka - objašnjava Goran Ljubisavljević, komadant vatrogasno-spasilačkog bataljona Subotica.

Prilog: Konkurs za upis

Otvoren Konkurs za vatrogasce-spasioce

Konkurs je otvoren 4. aprila, a obaveštavanje kandidata o prijemu na obuku biće najranije sedam dana pre početka obuke.

Detaljne informacije u vezi konkursa zainteresovani mogu dobiti na stranici Centra za obuku osnovnu policijsku obuku, odnosno u Policijskoj upravi Subotica, ili putem telefona 024/630-319.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 10204
Povezane teme

vatrogasci

vatrogasna služba

vatrogasno spasilački bataljon subotica

vatrogasci spasioci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.