Komentara: 14
Pregleda: 4152

Otvoren poziv za radno angažovanje osoba iz marginalizovanih grupa

17.03.2021. u 15:37h
Izvor: Subotica.com
Osobe iz marginalizovanih grupa mogu da se prijave za radno angažovanje po konceptu "Zajedno za zajednicu" do 20. marta u gradskim javnim institucijama i ustanovama, kao i organizacijama civilnog društva.
Otvoren poziv za radno angažovanje osoba iz marginalizovanih grupa

Rome i Romkinje, samohrane majke, žene žrtve nasilja, osobe sa invaliditetom, nezaposlene duže od godinu dana i osobe iz drugih marginalizovanih grupa očekuje angažovanje u trajanju od tri do četiri meseca, u periodu april-avgust. Koncept implementira Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, zajedno sa NALED-om i Asocijacijom koordinatora za romska pitanja, u cilju ublažavanja negativnih posledica pandemije virusa kovid-19.

- Učešćem u projektu želimo da podržimo aktivnosti za poboljšanje uslova života najranjivijih kategorija u našem gradu i pokažemo solidarnost sa onima koje je aktuelna zdravstvena situacija najviše pogodila. Takođe, kroz realizaciju javnih radova doprinećemo i unapređenju infrastrukture naše lokalne samouprave i kvaliteta usluga javnih ustanova, uređenju javnih površina i čistoći. Meru radnog angažovanja vidimo kao dobar način da tu svrhu suštinski ispunimo, te svesrdno podržavamo GIZ i NALED u njenom sprovođenju - kaže gradonačelnik Stevan Bakić

Robert Bu, vođa tima projekta Nemačke razvojne saradnje "Inkluzije Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji", ističe da će se mera radnog angažovanja, osim u Subotici, realizovati još i u Vranju, Aleksincu, Pirotu, Kruševcu i Kragujevcu, a predviđeno je da ukupno 210 osoba bude angazovano kroz koncept "Zajedno za zajednicu".

- Pored mesečne nadoknade u neto iznosu od 28.000 dinara za 160 radnih sati, za učesnike u programu biće uplaćeni porezi i doprinosi za socijalno osiguranje, a obezbeđena im je mentorska podrška lokalnih medijatora, obuka za obavljanje posla koju organizuje poslodavac, kao i obuka za uvod u obavljanje posla koju organizuje izvođač projekta (NALED). Uz to, na raspolaganju im je neophodna radna oprema, zaštitna sredstva za prevenciju od virusa kovid-19, a obezbeđeni su i paketi pomoći sa prehrambenim proizvodima, higijenskim i dezinfekcionim sredstvima - ističe vođa tima projekta.

Pre otpočinjanja radnog angažmana, učesnici se proći kroz obuku za aktivno traženje posla, odnosno pisanje biografije i sticanje veština kako da traže i prijave se za posao. Svi zainteresovani učesnici mogu da se prijave putem slanja popunjenog prijavnog formulara, a za pomoć i dodatne informacije mogu da se obrate lokalnom medijatoru Stevanu Nikoliću na telefon 064/12-18-678 i na mejl adresu stevannikolic@yahoo.com, odnosno kontakt centru NALED-a na telefon 063/86-58-605 i imejl adresu zajednozazajednicu@naled.rs. Formular se može preuzeti sa sajta NALED-a, na šalterima Gradske uprave i filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 4152
Povezane teme

marginalizovane grupe

radno angažovanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.