Komentara: 1
Pregleda: 2924

Otvoren sajam privrede u Subotici

26.08.2010. u 23:26h
Izvor: RTV
<p>Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić otvorio je u Subotici Četvrti međunarodni i regionalni sajam privrede, koji je okupio vi&scaron;e desetina izlagače iz na&scaron;e i susednih zemalja - Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.<br /></p>
Otvoren sajam privrede u Subotici

"Pokrajinska Vlada snažno je podržala održavanje sajma privrede u Subotici, kao što će i ubuduće finansirati svaku manifestaciju koja sa sobom donosi nove kontakte, nove poslovne ugovore, nova radna mesta", rekao je Pajtić i dodao:

"Kolegama i partnerima iz Mađarske i Hrvatske, koji učestvuju na ovom sajmu, možemo da prenesemo dobre vesti iz Vojvodine. U uslovima nezapamćene svetske ekonomske krize, uspeli smo da treću godinu za redom smanjimo nezaposlenost. U julu ove godine imamo pet hiljada manje nezaposlenih nego u julu prošle godine. Pre svega, zahvaljujući programima Vlade Vojvodine za očuvanje radnih mesta i novo zapošljavanje, programima novih tehnologija i novih materijala, kao i aktivnostima pokrajinskog Fonda za privlačenje stranih investicija i Fonda za razvoj, ali i zahvaljujući naporima koje je Razvojna banka Vojvodine uložila u spasavanje nekoliko desetina privrednih firmi koje su se našle u teškoj situaciji zbog svetske finansijske krize".

On je pozvao građanke i građane Vojvodine i preduzeća iz naše Pokrajine da svoje depozite i svoju ušteđevinu usmere u Razvojnu banku Vojvodine, jer će samim tim imati ne samo bolji standard za svoje porodice zahvaljujući kamatama, nego i razvoj privrede Vojvodine, što znači bolji životu za sebe i za svoje potomke u budućnosti.

Subotički sajam privrede održava se narednih nekoliko dana u Hali sportova i pored same sajamske manifestacije koja je posvećena prehramben oj industriji, žitaricama, mehanizaciji i opremi, biće održano i više stručnih predavanja i susreta, koji će se baviti i regionalnim trendovima u ovim oblastima.

U današnjem programu svečanog otvaranja učestvovali su i potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, državni sekretar mađarskog ministarstva ekonomije Žolt Bečei i predstavnica hrvatske Privredne komore Božica Marković.

Saša Vučinić je izjavio da se danas formira industrijski park Subotice i da Subotica, kao grad u kome se grade novi potencijali mora imati i odgovarajući prostor za održavanje sajamskih manifestacija privrede.

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor je rekao da Pokrajinski sekretarijat za privredu već treću godinu finansijski pomaže održavanje subotičkog sajma privrede, kao što pruža pomoć vojvođanskim privrednicima i preduzetnicima za učestvovanje na drugim sajmovima.

Božica Marković iz hrvatske Privredne komore istakla je da ovakvi sajmovi pospešuju i obogaćuju međusobnu saradnju, dok je Žolt Bečei, između ostalog, govorio o značaju ulaganja u subotički region.

Po završetku svečanog otvaranja, predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i druge zvanice obišli su sajam i razgovarali sa izlagačima.

 

Izvor: RTV
Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2924
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.