Komentara: 1
Pregleda: 1320
Foto

Otvorena 20. konferencija o inteligentnim sistemima "SISY 2022"

16.09.2022. u 10:13h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće svečano je otvorena jubilarna, 20. po redu, Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima SISY, koja je okupila naučne radnike i eminentne stručnjake u oblasti infomatike i robotike sa čak četiri kontinenta.
Otvorena 20. konferencija o inteligentnim sistemima "SISY 2022"

Na trodnevnoj konferenciji, koju organizuju subotička Visoka tehnička škola strukovnih studija i Univerzitet Obuda iz Budimpešte, biće predstavljeno oko 80 naučnih i stručnih radova u oblasti informacionih tehnologija, veštačke inteligencije, menadžmenta, mašinstva i drugo.

- Konferencija se prethodne dve godine, zbog pandemije, održavala onlajn što je znatno uticalo na smanjenje interesovanja. Međutim, ove godine sastali smo se uživo i uspeli smo da pridobijemo brojne stručnjake iz zemalja bivše Jugoslavije, Mađarske, Slovačke, Amerike, Australije, Rusije, Rumunije, Poljske, a tu su i kolege iz Kanade, Španije i Japana. Ovo je praktično jedan novi početak za SISY konferenciju - istakao je Igor Firstner, direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija. 

Otvorena 20. konferencija o inteligentnim sistemima "SISY 2022"

Profesorka na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, Ivana Štajner Papuga deo je ove konferencije pune dve decenije.

Zadužena sam za primenjenu matematiku. Iako tu ima više teorijskih radova, sve je orijentisano ka nekoj primeni. Konkretno moja tema su određeni matematički operatori koji nam pomažu da izvučemo reprezentativnu vrednost koja kasnije može da se iskoristi u nekom procesu donošenja odluka - objašnjava Štajner Papuga.

Otvorena 20. konferencija o inteligentnim sistemima "SISY 2022"

Program ove konferencije nastavlja se sutra i u subotu u prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje konferencije o inteligentnim sistemima - SISY 2022 Otvaranje konferencije o inteligentnim sistemima - SISY 2022 Otvaranje konferencije o inteligentnim sistemima - SISY 2022 Otvaranje konferencije o inteligentnim sistemima - SISY 2022 Otvaranje konferencije o inteligentnim sistemima - SISY 2022 Otvaranje konferencije o inteligentnim sistemima - SISY 2022 Otvaranje konferencije o inteligentnim sistemima - SISY 2022 Otvaranje konferencije o inteligentnim sistemima - SISY 2022
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1320
Povezane teme

visoka tehnička škola

visoka tehnička škola strukovnih studija

konferencija

igor firstner

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.