Komentara: 9
Pregleda: 4950
Video
Foto

Otvorena kupališna sezona na bazenu u Dudovoj šumi

13.06.2024. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Danas je počela letnja sezona kupanja na otvorenom bazenu u Dudovoj šumi, a bazeni će građanima biti na raspolaganju svih sedam dana u nedelji. Cene ulaznica se nisu menjale, pa dnevna karta i ove sezone iznosi 250 dinara, odnosno 150 dinara za decu (deca mlađa od pet godina ne plaćaju ulaz). Cena mesečne ulaznice je tri hiljade dinara, dok korisnici penzionerske kartice mogu besplatno koristiti bazen u rekreativnim terminima.
Otvorena kupališna sezona na bazenu u Dudovoj šumi

Na otvorenom bazenu u Dudovoj šumi sve je spremno za prve kupače. Kapije su od jutros otvorene, a iz JKP "Stadion" navode da će bazen tokom letnje sezone građanima biti na raspolaganju ponedeljkom od 12 do 18h, odnosno od utorka do petka od 6 do 7:30h, kao i  od 11 do 18h. Vikendom će kupači moći da koriste bazen od 6 do 7:30h, kao i od 11 do 19h.

Otvorena kupališna sezona na bazenu u Dudovoj šumi

KVALITET I ISPRAVNOST VODE PRIORITET! - Pošto svake godine imamo veliki broj kupača, poseban značaj pridajemo higijeni. Naši radnici redovno održavaju bazensku vodu, a stručnjaci iz Zavoda za javno zdravlje na nedeljnom nivou kontrolišu kvalitet i bakteriološku ispravnost vode. Apelujemo i na kupače da se ponašaju odgovorno, te da redovno koriste tuševe i dezobarijere - ističe Dimitrioski.

- Sve je spremno za kupače. Uredili smo bazenski kompleks, odnosno ofarbano je korito olimpijskog bazena, tribine kao i plato oko bazena. Bazen je ispunjen svežom vodom, a trenutna temperatura iznosi oko 25.5 stepeni. Kao što se i golim okom vidi, voda je kristalno čista i, što je najvažnije, bakteriološki ispravna - objašnjava direktorka JKP "Stadion", Tamara Dimitrioski - U okviru kompleksa imamo još tri bazena, među kojima je jedan sa termalnom vodom i jedan sa spiralnim toboganom. O bezbednosti kupača i ove godine će brinuti spasilačka služba i obezbeđenje. Kako bismo zagarantovali dobru zabavu svim kupačima, i ove godine organizovaćemo sportsko-zabavnu manifestaciju "Super leto".

Ove godine se navršava pola veka postojanja olimpijskog bazena u Dudovoj šumi, a kako su vodovodne instalacije već dotrajale planiraju se radovi na njihovoj zameni.

Otvorena kupališna sezona na bazenu u Dudovoj šumi

Vodovodna instalacija je korodirana i neophodna je zamena. Radovi će započeti ove godine, a naredne će biti privedeni kraju. Vrednost ove investicije je 11.5 miliona dinara i ove godine iz gradskog budžeta je obezbeđeno pet miliona dinara, dok će ostatak sredstava biti obezbeđen iz budžeta za narednu godinu - precizira članica Gradskog veća zadužena za oblast komunalnih delatnosti i razvoja, Čila Goli.

Inače, JKP "Stadion" ove godine raspolaže sa budžetom od 228.5 miliona dinara, a više od 80 odsto sredstava obezbeđeno je iz gradskog budžeta za tekuće i kapitalne investicije.

Otvorena kupališna sezona na bazenu u Dudovoj šumi

Izvor: Subotica.com
Obilazak otkrivenog bazena u Dudovoj šumi pred otvaranje letnje sezone Obilazak otkrivenog bazena u Dudovoj šumi pred otvaranje letnje sezone Obilazak otkrivenog bazena u Dudovoj šumi pred otvaranje letnje sezone Obilazak otkrivenog bazena u Dudovoj šumi pred otvaranje letnje sezone Obilazak otkrivenog bazena u Dudovoj šumi pred otvaranje letnje sezone Obilazak otkrivenog bazena u Dudovoj šumi pred otvaranje letnje sezone Obilazak otkrivenog bazena u Dudovoj šumi pred otvaranje letnje sezone Obilazak otkrivenog bazena u Dudovoj šumi pred otvaranje letnje sezone
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 2 dana
Komentara: 9
Pregleda: 4950
Povezane teme

bazen dudova šuma

jkp stadion subotica

kupališna sezona

čila goli

tamara dimitrioski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.