Komentara: 1
Pregleda: 2301

Otvorena subotička kancelarija „Karpatske regije”

06.07.2012. u 18:06h
Izvor: SuMedija
U Subotici je juče otvorena kancelarija Poslovne mreže „Karpatska regija”, čiji je cilj da centralno-istočnim evropskim zemljama otvore nove šanse za unapređenje privrede ovog regiona.
Otvorena subotička kancelarija „Karpatske regije”

Otvaranju kancelarije su prisustvovali dr Aron Lener, zamenik državnog sekretara Ministrstva nacionalne privrede Mađarske, Tamaš Koršoš, generalni konzul Mađarske u Subotici, Jene Maglai, predsednik GO SVM-a, Slobodan Vojinović, predsednik RPK Subotica, Laslo Kovač, predsednik Mađarsko-srpske trgovinske i industrijske komore i drugi visoki gosti.

Na otvaranju je istaknuto, da će kancelarija u Subotici doprineti razvoju ove regije u jaku privrednu zonu, koja će biti priznata na nivou Evrope.

-Mreža obuhvata kancelarije za razvoj preduzetništva koje formiraju most između malih i srednjih preduzeća Karpatskog bazena, pružaju pomoć u izgradnji trgovačkih i investicionih prekograničnih veza, istakao je u ime organizatora konzul Tamaš Koršoš i naglasio da će pojedinim kancelarijama upravljati Mešovite komore.

Otvaranje kancelarija inače organizuju Ministarstvo nacionalne privrede Mađarske, Agencije za za nacionalnu spoljnu trgovinu (HITA) i Mađarske privredne i industrijske komore (MKIK), koje udružene upravljaju Poslovnom mrežom Karpatska regija.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 2301
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.