Komentara: 19
Pregleda: 5612

Otvorene prostorije Udruženja Crnogoraca Subotice

03.06.2013. u 14:01h
Izvor: RTV City
Produbljivanje odnosa Srba i Crnogoraca, bratimljenje gradova i razvoj saradnje u svim oblastima društva, glavni su ciljevi rada novoosnovanog kluba Udruženja Crnogoraca Subotice. Prostorije ovog udruženja svečano su otvorene u subotu na adresi Braće Radić broj 4.
Otvorene prostorije Udruženja Crnogoraca Subotice

Predsednik kluba Udruženja Crnogoraca Subotice Voja Raičević, istakao je da je pre godinu dana, kada je udruženje formirano, veliki broj građana verovao u neuspeh ovog Udruženja. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je obezbedila prostorije, rad i delovanje Udruženja Crnogoraca od sada će biti mnogo efikasniji.

Svečanom otvaranju novih prostorija prisustvovao je i predsednik Saveza Udruženja Crnogoraca Srbije Borislav Mrvaljević, koji je istakao da je otvaranje prostorija Udruženja čin, koji ima zadatak da okuplja ne samo Crnogorce nego i njihove prijatelje, te da je neophodno kulturno povezivanje Crnogoraca sa drugim narodima u Subotici, i promocija njihovih nacionalnih, kulturnih i tradicionalnih obeležja i nasledstva.

Rad na jačanju odnosa Srba i Crnogoraca, i razvoj saradnje u svim oblastima društva, glavni su ciljevi novoosnovanog kluba Udruženja Crnogoraca Subotice, te su shodno tome, a na inicijativu Voje Raičevića, grad Subotica i Berane odnedavno pobratimljeni. Prema poslednjem popisu stanovništva, u Subotici ima između 1.300 i 1.400 Crnogoraca, dok samo Udruženje broji 85 članova.

Izvor: RTV City
Otvoren klub Udruženja Crnogoraca Subotice Otvoren klub Udruženja Crnogoraca Subotice Otvoren klub Udruženja Crnogoraca Subotice Otvoren klub Udruženja Crnogoraca Subotice Otvoren klub Udruženja Crnogoraca Subotice Otvoren klub Udruženja Crnogoraca Subotice Otvoren klub Udruženja Crnogoraca Subotice Otvoren klub Udruženja Crnogoraca Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 19
Pregleda: 5612

Povezana vest

Povezane teme

udruženje crnogoraca subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.