Komentara: 0
Pregleda: 4080
Foto

Otvoreni "Dani građevinarstva 2022"

15.03.2022. u 14:10h
Izvor: Subotica.com
Na Građevinskom fakultetu otvoreni su Dani građevinarstva u okviru kojih će učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola imati priliku da se upoznaju sa građevinskom strukom.
Otvoreni "Dani građevinarstva 2022"

Ovu manifestaciju, godinama unazad, zajednički organizuju Politehnička škola i Građevinski fakultet.

- Mi u Subotici imamo dugu istoriju građevinske struke, a potvrda te stuke su Politehnička škola koja obrazuje kadrove za ovu oblast.  Tu učenici mogu steći veštine i znanja u zanatskim strukama, dakle mogu steći zvanje majstora, a mogu postati i građevinski tehničari. To sve ima svoju primenu u privrednim aktivnostima. Školovanje mogu nastaviti na Građevinskom fakultetu i steći akademska zvanja i dostići najviši nivo ekspertskog iskustva. Naš grad ima tu obrazovnu vertikalu koja je veoma značajna - rekao je Iso Planić, direktor Politehničke škole. 

Otvoreni "Dani građevinarstva 2022"

Zahvaljujući obrazovnoj vertikali, nakon Politehničke škole, svi oni koji odaberu građevinu kao svoj budući poziv, školovanje mogu da nastave u Subotici na Građevinskom fakultetu. Iz ove visokoobrazovne ustanove navode da je cilj celokupnog obrazovanja da se studenti osposobe za praktičnu primenu stečenog znanja.

- Kod nas je akcenat na praksi i možemo se pohvaliti da su naši studenti, kada završe obrazovanje, sposobni u obavljanju najavremenijih praktičnih stvari. Ovde studenti dobijaju diplomu koja im garantuje moralnu i profesionalnu satisfakciju i koja je potvrda znanja koje im nikada niko ne može oduzeti - poručuje Milan Trifković, dekan Građevinskog fakulteta.

Otvoreni "Dani građevinarstva 2022"

Učešće na manifestaciji uzeli su i predstavnici građevinskih kompanija, projektnih biroa, kao i predstavnici proizvođača građevinskih materijala.

- Njihovo prisustvo je izuzetno značajno jer samo zajedno, kroz procese dualnog obrazovanja, možemo učenicima obezbediti kvalitetno obrazovanje, a kompanijama stručnjake neophodne za privredne aktivnosti - navode organizatori.

Član Gradskog veća, Srđan Samardžić podsetio je da su autentične građevine Suboticu učinile prepoznatljivom u zemlji, ali i u svetu. Takođe, istakao je značaj saradnje obrazovnih ustanova i privrede.

- Grad pridaje veliki značaj ovoj saradnji i prepoznavanju potreba i odgovoru na zahteve privrede. Sistem dualnog obrazovanja pruža mogućnost za sticanje upotrebljivih i korisnih znanja i veština zajedno sa izuzetnim kompanijama građevinske struke koje postoje u našem gradu. Podsetio bih i na važan proces neformalnog obrazovanja odraslih i mogućnostima prepoznavanja stečenih kompetencija kroz priznavanje prethodnog učenja. 

Otvoreni "Dani građevinarstva 2022"

Dani građevinarstva trajaće do sutra. 

 

 

Izvor: Subotica.com
Dani građevinarstva 2022 Dani građevinarstva 2022 Dani građevinarstva 2022 Dani građevinarstva 2022 Dani građevinarstva 2022 Dani građevinarstva 2022 Dani građevinarstva 2022 Dani građevinarstva 2022
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4080
Povezane teme

politehnička srednja škola

iso planić

građevinski fakultet

srđan samardžić

dani građevinarstva

politehnička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.