Komentara: 1
Pregleda: 2040

Otvoreni parlament u Subotici

11.10.2012. u 01:12h
Izvor: SuMedija
Koalicija organizacija civilnog društva „Otvoreni parlament“ će u petak, 12. oktobra 2012. godine sa početkom u 11 časova, ispred knjižare „Plato“, održati prezentaciju razgovor pod nazivom "Otvoreni parlament u gostima - NVO & mediji & parlament".
Otvoreni parlament u Subotici

Osnovni cilj „parlamenta u gostima“ je povećanje javnosti rada parlamenta, informisanje građana o radu parlamenta i uspostavljanje redovne komunikacije između građana i njihovih izabranih predstavnika.

Građani će imati priliku da se upoznaju sa radom sajta www.otvoreniparlament.rs na kojem će moći da prate rad narodnih poslanika iz njihovog grada i da se informišu o radu najvišeg predstavničkog tela. Na sajtu se nalaze biografije poslanika kao i objedinjena arhiva više od 150 hiljada govora poslanika sa svih skupštinski sednica od 1997. godine do danas.

Takođe, građani će moći da saznaju na koje sve načine mogu da zahtevaju odgovorno ponašanje od svojih predstavnika u parlamentu. Subotica je jedan od 20 gradova u Srbiji koji će Otvoreni parlament posetiti tokom ove akcije.

Inicijativu “Otvoreni Parlament” sprovodi koalicija organizacija civilnog društva koju čine CRTA -Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost, Nacionalna koalicija za decentralizaciju, YUCOM - Komitet pravnika za ljudska prava, SeConS – Grupa za razvojnu inicijativu i Zaječarska inicijativa. Sprovođenje projekta finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) preko Instituta za održive zajednice, Britanska ambasada u Beogradu i Nacionalna zadužbina za demokratiju.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2040
Povezane teme

otvoreni parlament

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.