Komentara: 21
Pregleda: 5480

Otvoreni reciklažni centri, građani sami mogu da donesu otpad iz domaćinstva

03.08.2023. u 12:02h
Izvor: Subotica.com
Na Regionalnoj deponiji u naselju Bikovo u utorak je otvoren reciklažni centar gde građani mogu da donesu otpad iz svog domaćinstva. Reciklažni centri otvoreni su i na transfer stanicama u Bačkoj Topoli, Kanjiži i Senti.
Otvoreni reciklažni centri, građani sami mogu da donesu otpad iz domaćinstva

Plastiku, drvo, staklo, tekstil i drugi otpad građani mogu sami da odnesu u reciklažni centar, a prihvatanje ovog otpada se ne naplaćuje.

Sistem je zamišljen tako da građani dođu i odlože tu otpad iz domaćinstva. Za neke vrste otpada, poput građevinskog, ćemo imati limit, ali  tu će se vršiti primarna selekcija i taj otpad onda ide dalje na tretman i odlaganje - objašnjava Gligor Gelert, direktor Regionalne deponije.

Otvoreni reciklažni centri, građani sami mogu da donesu otpad iz domaćinstvaReciklažni centar za Suboticu za sada funkcioniše samo pre Regionalnoj deponiji, ali zamenik gradonačelnika Imre Kern objašnjava da se radi na tome da se obezbedi još nekoliko lokacija.

- Radimo i na nekim drugim sistemima, odnosno uskoro ćemo u Čantaviru predstaviti mobilni sistem reciklažnog dvorišta koji je možda čak i pristupačniji građanima - kazao je Kern - Mislim da je izuzetno važno što sve ovo radimo u koordinaciji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine i smatram da je subotička regija  i u ovoj oblasti jedna od vodećih u zemlji.Otvoreni reciklažni centri, građani sami mogu da donesu otpad iz domaćinstva

Na Regionalnoj deponiji završi gotovo 67,5 odsto otpada iz Subotice, odnosno ove godine će biti dopremljeno oko 52 hiljade tona.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 2 nedelje
Komentara: 21
Pregleda: 5480
Povezane teme

regionalna deponija

imre kern

gligor gelert

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.