Komentara: 3
Pregleda: 2727

Otvoreno veliko šahovsko igralište u Parku Ferenca Rajhla

14.07.2022. u 16:43h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Šahovskog kluba "Šah art" u Parku Ferenca Rajhla otvoreno je veliko šahovsko igralište koje je na raspolaganju svim ljubiteljima ove stare igre.
Otvoreno veliko šahovsko igralište u Parku Ferenca Rajhla

Velika tabla iscrtana na betonu u Parku Rajhl Ferenca i šahovske figure biće dostupne sugrađanima subotom u poslepodnevnim satima. Takođe, iz Šahovskog kluba "Šah art" navode da su otvoreni za organizovane posete.

- Na ovaj način želimo da promovišemo ovu staru igru u našem gradu. Pozivam sve ljubitelje šaha da dođu u Park Ferenca Rajhla na po koju kvalitetnu partiju. Takođe, pozivam i škole, vrtiće, brojne organizacije da posete ovo veliko parkovsko igralište, a mi ćemo ih rado upoznati sa pravilima - objašnjava Goran Gabrić, predsednik šahovskog kluba "Šah art".

Na prostoru otvorenog šahovskog igrališta postavljene su i info table sa osnovnim pravilima i karakteristikama šaha, a jedna tabla posvećena je svetskim prvacima u ovoj viteškoj igri. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 dana
Komentara: 3
Pregleda: 2727
Povezane teme

šah u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.