Komentara: 16
Pregleda: 3588

Ozelenjavanje počelo od Prozivke

16.03.2012. u 20:10h
Izvor: RTV Yueco
Ozelenjavanje počelo od Prozivke

U toku su radovi na uređenju zelenih površina. Projekat nosi naziv: rekultivacija devastiranih I ozelenjavanje nekultivisanih površina u Subotici. Novac je izdvojio grad I republički Fond za zaštitu životne sredine sa 70 miliona dinara. U planu je sadnja na 32 lokacije, a izvođač radova je subotička Čistoća.

Ozelenjavanje parkovskih površina je počelo na Prozivci krajem prošle nedelje. Rekultivacija zelenih površina će se obaviti na 23 gradske lokacije i u 9 vangradskim naseljima. Samo u naselju prozivka biće ozelenjena površina od 12.000 metara kvadratnih.

Pored toga će se rekonstruisati i park “Dudova šuma”. Projektom su obuhvaćene manje ili veće zelene površine u blizini škola, dečijih igrališta, sportskih terena ili mesnih zajednica. Radovi na rekonstrukciji Dudove šume koštaju 30 miliona dinara, a pokrajinski sekreterijat za spor i omladinu je učestvovao u nabavljanju opreme za trim stazu.

Ozelenjavanjem parkovskih površina je počela realizacija tri ekološka projekta. U planu je ugradnja podzemnih kontejnera i podizanje poljozaštitinih pojaseva. U okviru 32 lokacije pored ozelenjavanja u planu je i saniranje urbanog mobilijara.

Plan ozelenjavanja se radi u skladi sa Generalnim urbanističkim planom i Prostornim planom grada. Projekat će biti završen tokom proleća.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 3588
Povezane teme

ozelenjavanje parkova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.