Komentara: 4
Pregleda: 3098

Pad broja obolelih i kod dece i kod odraslih

16.02.2022. u 11:32h
Izvor: Subotica.com
Iako još uvek visoki, korona brojevi su u padu, pokazuju podaci iz Kovid ambulante Doma zdravlja, kao i podaci iz Respiratorne ambulante u Dečijem dispanzer.
Pad broja obolelih i kod dece i kod odraslih

Prošle nedelje u Kovid ambulanti bilo je oko 700 pregleda manje nego pre dve nedelje.

- Pre dve nedelje dnevno je bilo oko 380 pregleda, a prošle 100 pregleda manje na dnevnom nivou. Samim tim i broj pozitivnih pacijenata je u padu, pa je prethodne nedelje bilo u proseku 100 obolelih dnevno, dok je pre dve nedelje bilo oko 150 pozitivnih na dnevnom nivou - kaže Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja - U ponedeljak smo imali 285 pregleda, a kovid je potvrđen kod 73 osobe, dok je juče bilo 70 pozitivnih.

Pad broja obolelih i kod dece i kod odraslihTrend pada broja obolelih beleži se i kod dece, pa je situacija nešto povoljnija i u Respiratornoj ambulanti Dečijeg dispanzera.

- Pre dve nedelje u Respiratornoj ambulanti Dečijeg dispanzera bilo je 860 pregleda, a čak 193 dece je bilo pozitivno. Situacija se i tamo polako smiruje, pa je tako prošle nedelje obavljeno 570 pregleda, a kovid je potvrđen kod 61 deteta

Pad broja obolelih i kod dece i kod odraslih

Iako su brojevi u padu iz nedelje u nedelju, iz Kovid ambulante Doma zdravlja kažu da još uvek imaju više prvih nego kontrolnih pregleda.

- Prvi pregledi čine 60 posto od ukupnog broja pregleda. Iako je situacija mirnija nego pre dve nedelje i brojevi su u padu, oni su još uvek visoki, a Kovid ambulanta radi sa velikim kapacitetom. Podsećamo građane da imamo antivirusne lekove i apelujemo da se jave u prvih pet dana od početka simptoma kako bi sprečili eventualne komplikacije - navode Kovid ambulante Doma zdravlja i dodaju da su još uvek pod velikim pritiskom. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3098
Povezane teme

dom zdravlja subotica

dečiji dispanzer

korona virus

epidemija korona virusa

kovid ambulanta

korona

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.