Komentara: 0
Pregleda: 1478

Pajtić: Istorijski dan za sever Bačke

08.12.2009. u 15:39h
Izvor: RTV Yueco
Pajtić: Istorijski dan za sever Bačke

Današnji dan je istorijski za Severnu bačku jer je počelo izgradnja magistralnog gasovoda koji će omogućiti priključak za preko 40.000 građana, izjavio je prilikom obilaska ovih radova predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić. Pajtić je obišao i jednu od 43 modernizovane podstanice koje će omogućiti efikasnije grejanje 2.500 stanova koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja preko Subotičke toplane.

Do 2015 godine, svakom ko živi u Suboti biće svejedno da li radi u gradu ili na selu jer će uslovi biti približno isti, izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

Projekat izgradnje gasovoda visokog pritiska od Novog Žednika do Bajmoka vredan je 170 miliona dinara, a finansira ga Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine. Rok za završetak gasovoda ukupne dužine 27 kilometara je februar naredne godine, a nakon toga oko 50.000 građana, ili trećina grada Subotice, imaće mogućnost da se priključi na gasovodnu mrežu.

Pajtić je sa saradnicima obišao i jednu od 43 podstanice koje su izgrađene kroz projekat rešenja problema grejanja putem mreže subotičke Toplane. Završetkom projekta, 2.500 stanova tj. četvrtina korisnika „Toplane“ imaće efikasnije grejanje na 125.000 kvadrata uz automatski rad podstanica. I ovaj projekat finasirao je fond za kapitalna ulaganja Vojvodine u vrednosti od 47 miliona dinara.

Ova dva projekta koje finansira Fond za kapitalna ulaganja u vrednosti od 217 miliona dinara, jedni su od najvećih projekata koji su realizovani u Subotici u poslednje vreme.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1478
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.