Komentara: 2
Pregleda: 1950

Pajtić otvorio novi pogon u Subotici

06.03.2010. u 10:54h
Izvor: RTV Yueco
Pajtić otvorio novi pogon u Subotici

Predsednik Vlade Vojvodine, dr Bojan Pajtić i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, prof. dr Dragoslav Petrović otvorili su 70. pogon novih tehnologija Azohem za proizvodnju kristalnih djubriva.

Vlada Vojvodine je preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj za realizaciju pogona izdvojila 40 miliona dinara.Ulaganjem novca od pokrajinske Vlade u novi pogon za proizvodnju kristalnog đubriva u fabrici Azotari biće direktno i indirektno zapošljeno 125 ljudi. To je izuzetno bitno za poljoprivrednju proizvodnju.

Azohem je 2008. godine počeo proizvodnju kristalnog đubriva.Planirano je da 50 odsto proizvodnje ide na domaće, a ostatak na strano tržište.Pogon u fabrici Azotara za proizvodnju kristalnog đubriva je osmi pogon visokih tehnologija koji je na području Subotice sufinansirao Pokrajinski sekreterijat za nauku.

Do sada je u visoke tehnologije uloženo 185 miliona dinara u Subotici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1950
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.