Komentara: 45
Pregleda: 6127
Foto

Palić će i predstojećeg leta spremno dočekati turiste

12.02.2023. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
Ulaganja u Palić, kao jedan od najznačajnijih turističkih centara u Vojvodini, doprinose razvoju svih vidova turizma, navode iz preduzeća "Park Palić". Uz akva park, koji će znatno obogatiti ponudu ovog "panonskog bisera", u planu su radovi na sanaciji Eko centra i klimatizaciji Velike terase zahvaljujući kojima će "procvetati" kongresni turizam, kao najbrže rastuća turistička grana.
Palić će i predstojećeg leta spremno dočekati turiste

Iako Palić godinama slovi za značajnu kongresnu destinaciju, iz preduzeća "Park Palić" najavljuju nove investicije u Kongresni centar koje će omogućiti održavanje skupova, kongresa i seminara tokom cele godine. U skladu sa tim, iz ovogodišnjeg gradskog budžeta opredeljena su sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za klimatizaciju Velike terase i za sanaciju Eko centra.

Palić će i predstojećeg leta spremno dočekati turiste

Palić će i predstojećeg leta spremno dočekati turiste

Trenutno, usled nedostatka adekvatne klimatizacije, Kongresni centar tokom letnjih meseci nije pogodan za organizovanje skupova, seminara, kongresa i drugih aktivnosti ovog tipa i namera nam je da tu okolnost što je moguće pre prevaziđemo. Preduslov i prvi korak u tom nastojanju je izrada projektno - tehničke dokumentacije - objašnjavaju iz preduzeća "Park Palić"Kongresni turizam spada u domen najbrže rastućih turističkih grana i veoma smo odlučni u nameri da, u skladu sa mogućnostima, razvijamo atraktivnost Palića u ovoj oblasti. Eko centar i Velika terasa su sastavni delovi Kongresnog centra i svako ulaganje u njihovu sanaciju i modernizaciju je korak bliže našem cilju, odnosno razvoju kongresnog turizma.

Na Paliću, koji važi za turistički biser severne Bačke, u toku su brojni radovi i aktivnosti koje imaju za cilj privlačenje što većeg broja turista iz zemlje i regiona. Najvažnija investicija svakako je izgradnja akva parka, a po najavama nadležnih radovi na ovom kompleksu biće okončani do 31. maja.

Palić će i predstojećeg leta spremno dočekati turiste

Rok za završetak radova je kraj maja tekuće godine i očekujemo da izvođač radova do tada finalizuje svoj deo posla. Trenutno se aktivno radi na pripremnim radovima za postavljanje priključaka na vodovodnu, kanalizacionu i gasnu mrežu, očekujemo da će ubrzo po završetku pripremnih radova uslediti i priključenje - objašnjavaju iz nadležnog preduzeća kom je Grad odobrio milion dinara za troškove priključaka za akva park, kao i 1,2 miliona dinara za usluge komisije za tehnički prijem ovog objekta - Ovaj kapitalni projekat realizuje se zajedničkim naporima Republičke, Pokrajinske vlade i lokalne samouprave, a na koncu prošle godine rebalansom republičkog budžeta obezbeđeno je 480 miliona dinara neophodnih za završetak radova na ovom vodeno-zabavnom kompleksu. Pred nama je važan zadatak da odaberemo profesionalnog operatera koji će brinuti o funkcionisanju svih usluga koje nudi akva park. Kada se obezbede svi neophodni preduslovi, biće utvrđeno i kada će Subotičani i gosti početi da koriste ovaj objekat.

Palić će i predstojećeg leta spremno dočekati turisteUređenje Vikend naselja je još jedan od prioriteta u razvoju Palića, a iz nadležnog preduzeća podvlače da su odlučni u nameri da se projekat uređenja ovog devastiranog i zapuštenog prostora sprovede na najbolji mogući način.

U toku je evidentiranje objekata predviđenih za rušenje po PDR za Vikend naselje na Paliću, popis objekata za uklanjanje zbog dotrajalosti ili oštećenja, odnosno onih objekata koji predstavljaju opasnost po život i zdravlje ljudi, opasnost za susedne objekte i bezbednost saobraćaja. Sve smo to dostavili nadležnoj službi Gradske uprave na procenu i postupanje - pričaju iz preduzeća "Park Palić" i dodaju da je još uvek u toku evidentiranje korisnika i stvarnih vlasnika objekata, kao i brisanje nepostojećih i srušenih objekata iz katastarske evidencije.

Palić će i predstojećeg leta spremno dočekati turisteUz ove kapitalne projekte, u okviru priprema za predstojeću letnju tursitičku sezonu, u planu su i radovi znatno manjeg obima, poput farbanja mola na Muškom štrandu i sanacija ravnog krova kula na Letnjoj pozornici.

- Biće urađena i sanacija krova na garderobama na Letnjoj pozornici, predviđena je izgradnja pešačke staze do toaleta kod Male gostione - najavljuju iz "Park Palića" - Grad je za kapitalno održavanje objekata opredelio oko 3.8 miliona dinara i osim za ove radove, novac će biti utrošen i za održavanje i sanaciju drvenih elemenata na čitavom turističkom prostoru Palića, kao i za druge aktivnosti vezane za tekuće sređivanje. Cilj investiranja u ove radove jeste priprema Palića za predstojeću letnju sezonu.

Palić će i predstojećeg leta spremno dočekati turisteU toku je i planiranje programskih sadržaja i tadicionalnih manifestacija koje će tokom proleća, leta i jeseni biti realizovane na Paliću.

- Nastojimo da i u narednoj turističkoj sezoni svim našim sugrađanima i gostima pružimo kvalitetan i šarolik program za svačiji ukus i sve generacije. U toku je priprema tradicionalnih manifestacija poput proslave 1. maja (od 29. aprila do 2. maja) i "Letnje noći na Paliću 2023" (koncerti i predstave na Letnjoj pozornici) - zaključuju iz preduzeća kom je povereno upravljanje turističkim prostorom - Spremno ćemo dočekati i ovu letnju sezonu i sigurni smo da će naši gosti uživati u jedinstvenom turističkom iskustvu koje Palić nudi.

Palić će i predstojećeg leta spremno dočekati turistePalić će i predstojećeg leta spremno dočekati turiste

Izvor: Subotica.com
Subotnje prepodne na Paliću (akva park, Vikend naselje, Krvavo jezero) Subotnje prepodne na Paliću (akva park, Vikend naselje, Krvavo jezero) Subotnje prepodne na Paliću (akva park, Vikend naselje, Krvavo jezero) Subotnje prepodne na Paliću (akva park, Vikend naselje, Krvavo jezero) Subotnje prepodne na Paliću (akva park, Vikend naselje, Krvavo jezero) Subotnje prepodne na Paliću (akva park, Vikend naselje, Krvavo jezero) Subotnje prepodne na Paliću (akva park, Vikend naselje, Krvavo jezero) Subotnje prepodne na Paliću (akva park, Vikend naselje, Krvavo jezero)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 45
Pregleda: 6127
Povezane teme

palić

velika terasa palić

Park Palić

vikend naselje

akva park

turizam na paliću

kongresni centar velika terasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.