Komentara: 1
Pregleda: 1866
Video
Foto

Palić domaćin kampa „Stvaramo životne šampione“

20.09.2024. u 10:55h
Izvor: Subotica.com
Subotica i Palić su domaćini petog kampa „Stvaramo životne šampione“, koji je okupio 160 dece, 25 trenera i deset sportskih radnika iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Grčke.
Palić domaćin kampa „Stvaramo životne šampione“

Ove godine, kamp je prvi put okupio jednak broj dečaka i devojčica, a glavna tema biće rodna ravnopravnost, sa posebnim fokusom na učešće devojčica u sportu, naročito fudbalu. Kamp, koji organizuje Razvojni centar za mlade ima za cilj promociju jednakih šansi za sve kroz sport, uz naglašavanje vrednosti kao što su fer plej, timski rad i tolerancija.

Palić domaćin kampa „Stvaramo životne šampione“- Ove godine smo posebno ponosni na jednak broj dečaka i devojčica čime se šalje snažna poruka rodne ravnopravnosti kroz klasičnu mušku disciplinu. Osim što će promovisati ravnopravnost polova, ovaj kamp doprineće i regionalnom povezivanju i saradnji učeći polaznike od malih nogu pojmovima fer pleja, tolerancije, zajedništva, razumevanja i timskog rada. Koncept „Stvaramo životne šampione“ u svojoj osnovi insistira na tome da je uloga sporta da stvara vrhunske ljude – životne šampione, pre nego vrhunske sportiste – sportske šampione Ronalda i Mesija – objašnjava Aleksandra Knežević, koordinatorka projekta. – Mnoga deca ostanu razočarana kada vide da ne ostvaruju svoje ambicije, a sport je tu da spaja, neguje druženje, gradi lepe vrednosti. Do sada smo kroz ovakve kampove uključili više od hiljadu mališana.

Posebnu ulogu u kampu imaju treneri, a sam trenažni proces je drugačiji, okrenut igri, povezivanju mladih iz različitih zemalja.

Palić domaćin kampa „Stvaramo životne šampione“

- Već treći put smo na ovom kampu a deci ćemo predstaviti radionice ali i praktični deo na terenu gde ćemo ih upoznati sa različitim životnim vrednostima. Tokom ova četiri dana imaćemo nekoliko važnih organizacionih vežbi, gostujuće predavače koji će razgovarati sa decom – objašnjava Vlada Rončević, član konzorcijuma kampa. – Treninzi su drugačijeg formata, nisu takmičarski, učestvuju sva deca i svi su pobednici. Rezultat rada je da se oni osećaju dobro i nauče određene stvari. Deca su izmešana, ne takmiče se timovi međusobno, već ih čine mališani iz različitih klubova.

Podršku projektu pružio je Nemanja Radojević, specijalni savetnik ministarke bez portfelja za rodnu ravnopravnost zadužen za međunarodnu saradnju i omladinsku politiku, ističući njegov značaj u razvoju generacija koje dolaze.

Palić domaćin kampa „Stvaramo životne šampione“

- Zahvaljujem organizatorima što su prepoznali borbu Vlade Srbije za jednakost dečaka i devojčica, koji su ovde u podjednakom broju, a koji će možda izrasti u velike šampione i predstavljati našu državu i region – ističe Radojević. – Deca imaju u sebi osećaj za prave vrednosti a na nama je da to kod njih negujemo.

Dobrodošlicu mladim fudbalerima poželela je i Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za sport i omladinu.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje kampa "Stvaramo životne šampione" Otvaranje kampa "Stvaramo životne šampione" Otvaranje kampa "Stvaramo životne šampione" Otvaranje kampa "Stvaramo životne šampione" Otvaranje kampa "Stvaramo životne šampione" Otvaranje kampa "Stvaramo životne šampione" Otvaranje kampa "Stvaramo životne šampione" Otvaranje kampa "Stvaramo životne šampione"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 dana i 14 časova
Komentara: 1
Pregleda: 1866
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.