Komentara: 0
Pregleda: 1535

Palić i ove godine visoko posećen

02.05.2010. u 11:11h
Izvor: RTV Yueco
<p>Procenjuje se da je Palić za prvomajske praznike posetilo preko 80.000 ljudi iz cele zemlje i inostranstva. Međunarodni praznik rada 1. maj proslavljen je i mnogim izleti&scaron;tima u okolini Subotice.</p>
Palić i ove godine visoko posećen

Posetioci su imali priliku da uživaju u specijalitetima sa roštilja, prasećem i jagnjećem pečenju, hladnom pivu, ako i u bogatom kulturno umetničkom programu. Parola i ovog 1. maja je :"Svi putevi vode na Palić".Kao i ranijih godina postavljen je veliki vašar starih zanata i raznovrsna ugostiteljska ponuda.

Ove godine učešće su uzeli folkloraši i sportista. Tokom vikenda Palić je postao veliki luna park, sa organizovanim raznim maniferstacijama kulturno-zabavnog sadržaja.

U ovim krajevima Prvomajski uranak se proslavljao još pre 120 godina, a kao organizovana manifestacija Palićki Prvomajski uranak ovog maja beleži 27. godinu. Ovo je ujedno i 165. turistička sezona na Paliću. Centralni "događaj" je bio press konferencija samostalnog sindikata u odmaralištu "Severa", posle koje se služio pasulj za onoga koje imao da plati i tu minimalnu cenu obroka.

Sindikalisti su, kao i prošle godine uputili poruku Vladi Srbije da uradi nešto po pitanju ekonomije u zemlji.

Ministar za regionalni razvoj i ekonomiju, Mlađan Dinkić je prilikom svoje posete Paliću rekao da će ministarstvo uložiti 100 miliona dinara u reazvoj infrastrukture na na Paliću. Dinkić ističe da je cilj da Palić postane najatraktivnija turistička destinacija u Srbiji.

Prvog maja je najavljeno i da će Ministarstvo kulture podržavati i dalje kulturne manifestacije od posebnog značaja. Podržaće Festival evropskog filma i Festival pozorišta za decu, ali i neke manje kulturne manifestacije.

Posetioci pored dobre hrane i pića, imali su priliku da tokom vikenda uživaju u poslepodnevnim koncertima na Paliću.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1535
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.