Komentara: 0
Pregleda: 444
Foto

Palić po 12. put domaćin Škole mladih neurologa

04.10.2024. u 13:27h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući Školi Društva neurologa Palić je po 12. put postao epicentar neurološke edukacije mladih. Dvodnevni seminar koji se održava na Velikoj terasi okupio je 250 neurologa iz Srbije i regiona, kao i najeminentnije neurološke stručnjake koji su i ovoga puta u ulozi predavača.
Palić po 12. put domaćin Škole mladih neurologa

“Repetitorijum: Najčešći simptomi i sindromi u neurologiji- II deo” naziv je ovogodišnje Škole mladih neurologa koju tradicionalno organizuje Društvo neurologa Srbije.

Mi pokušavamo da objasnimo gde u mozgu leže one funkcije koje utiču na ponašanje, na način reagovanja, na kapacitete za učenje, na socijalna, intelektualna i akademska postignuća. Zapravo, trudimo se da objasnimo zašto neko dete kada uči napreduje odlično, dok neko drugo dete ne može tako lepo da napreduje, dakle na koji je to način povezano sa organizacijom mozga, sa strukturom mozga i koji regioni mozga utiču na to. Na koji način povezivanje određenih delova mozga utiče na razvoj i na postignuća pojedinca - precizira rukovodilac Škole mladih neurologa  prof. dr Dragoslav Sokić, načelnik Odeljenja za epilepsije Klinike za neurologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbilje.

Palić po 12. put domaćin Škole mladih neurologaU ulozi predavača i ove godine su se našli najeminentniji neurološki stručnjaci, dok su njihove mlađe kolege prezentovale brojne slučajeve iz kliničke prakse.

- Mi nažalost još uvek o mozgu znamo više kroz bolest nego kroz zdrav mozak. Relativno je malo studija na zdravom mozgu i mi još uvek do kraja ne znamo šta sve može zdrav mozak, prinuđeni smo još uvek da o funkciji mozga učimo kroz razne bolesti i zato je ova škola značajna jer nam na neki način omogućava prozor u funkcionisanje mozga i sve one tajne koje nervni sistem i njegova savršena organizacija pružaju  - podvukao je profesor neurologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu dr Nikola Vojvodić inače zaposlen u Centru za epilepsije i poremećaje spavanja u Klinici za neurologiju.

Palić po 12. put domaćin Škole mladih neurologaPalić po 12. put domaćin Škole mladih neurologa
Škola za mlade neurologe održava se po 12. put, a brojni mladi neurolozi koji su pre više od decenije prezentovali slučajeve na ovoj školi danas su ugledni neurološki stručnjaci, podsetio je profesor neurologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu dr Aleksandar Ristić, potpredsednik Društva neurologa Srbije.

Škola se ugnezdila ovde na Paliću zahvaljujući Subotičanki dr Oliveri Tamaš koja radi na Klinici za neurologiju u Beogradu, tako da su zahvaljujući njenoj inicijativi i energiji Palić i Subotica postali epicentar neurološke edukacije kod mlađih ljudi - podsetio je Ristić - Škola nosi benefie za mlade neurologe, kako u edukaciji tako i u usavršavanju veštine prezentovanja stičući na taj način jedno bogato iskustvo ne samo u vidu znanja, nego i u vidu verbalnih veština, socijalne interakcije... - nadovezao se predsednik Društva mladih neurologa Srbije, dr Ivo Božović iz Kliničkog centra Srbije.

Palić po 12. put domaćin Škole mladih neurologa

Izvor: Subotica.com
XII Škola Društva mladih neurologa Srbije XII Škola Društva mladih neurologa Srbije XII Škola Društva mladih neurologa Srbije XII Škola Društva mladih neurologa Srbije XII Škola Društva mladih neurologa Srbije XII Škola Društva mladih neurologa Srbije XII Škola Društva mladih neurologa Srbije XII Škola Društva mladih neurologa Srbije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 časova i 54 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 444
Povezane teme

velika terasa palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.