Komentara: 2
Pregleda: 3766
Video
Foto

„Palićke notice“ brišu razlike

16.06.2023. u 15:08h
Izvor: Subotica.com
Dečji festival muzike i pokreta „Palićke notice“, treći po redu, održan je na Letnjoj pozorinici na Paliću, i ovoga puta poslale su snažnu poruku da je svako dete jedinstveno i na sebi svojstven način talentovano.
„Palićke notice“ brišu razlike

Više od dve stotine mališana iz specijalnih i masovnih škola iz naše zemlje i regiona pevalo je i plesalo uz poznate filmske hitove.

Uz sedam revijalnih nastupa, prikazano je osam takmičarskih a odlukom stručnog žirija pobednik Festivala je JU Centar „Zaštiti me“ i OŠ „Đura Jakšić“ iz Banja Luke. Najbolji scenski nastup imale OISŠ „Dositej Obradović“ i OŠ „Sonja Marinković“ iz Subotice, a najbolji muzički nastup imao je Nacionalni inkluzivni hor ISON iz Novog Sada.

„Palićke notice“ brišu razlike

„Palićke notice“ brišu razlikeJedinstveni festival čiji je glavni cilj inkluzija i prihvatanje različitosti od malih nogu, otvorio je gradonačelnik Stevan Bakić, ističući značaj ovakve manifestacije.

- Muzika i ples su, svakako, jedan od najboljih načina da deca kroz kreativan rad i druženje prevazilaze barijere, razvijaju osećaj empatije i tolerancije. To je od izuzetnog značaja za doživljaj inkluzije kao jedinog prihvatljivog načina društvenog života. Upravo zbog toga, kao i zbog velike želje organizatora ovog festivala da deca sa radošću iščekuju „Palićke notice“ kao mesto gde su – deca samo deca, gde se druže, raduju i vesele, Grad Subotica je bio, i nastaviće da bude, pouzdan partner ove manifestacije - naglasio je Stevan Bakić.

„Palićke notice“ brišu razlike„Palićke notice“ brišu razlike

Festival su plesom otvorili prošlogodišnji pobednici iz Zvečana, sa Kosova i Metohije. Dlanovi se nisu štedeli za sirtaki u izvođenju Doma za decu “Kolevka”, kao ni za nastup uz gusle Marije Kovačević iz Tivta.

- Izuzetno nam je drago što smo učesnici jedne ovakve manifestacije. Gde god smo stali na Paliću, na svakom koraku smo se osećali lepo i prijatno. Ova deca ne smeju da budu zatvorena i ni na koji način degradisana, moramo da radimo na inkluziji a na ovakvim skupovima ona dolazi do pravog izražaa. Ovo je za njih veliki i neopisiv doživljaj – ističe Srđan Krunić, direktor Dnevnog centra za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju iz Tivta.

Izvor: Subotica.com
"Palićke notice 2023" "Palićke notice 2023" "Palićke notice 2023" "Palićke notice 2023" "Palićke notice 2023" "Palićke notice 2023" "Palićke notice 2023" "Palićke notice 2023"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3766
Povezane teme

palićke notice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.