Komentara: 1
Pregleda: 2227
Foto

„Palićke notice“ u utorak na Letnjoj pozornici na Paliću

20.06.2022. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
„Palićke notice“ u utorak na Letnjoj pozornici na Paliću

Festival muzike i pokreta „Palićke notice“, drugi po redu, održaće se u utorak, sa početkom u 18 časova, na Letnjoj pozornici na Paliću. Na jednoj od najlepših otvorenih scena u našoj zemljiu svoje umeće pokazaće više od dve stotine mališana iz specijalnih i masovnih škola, koji će pesmom i igrom pokazati šta je zapravo inkluzija, da ona u Subotici nije samo reč, i kako zajedno mogu mnogo toga da urade.

- Festival je takmičarskog karaktera i deca će se predstaviti dobro poznatim hitovima iz osamedesetih godina. Preduslov je bio da pesme budu vesele, da deca budu srećna i da na taj način napravimo uvod u raspust jer je kraj školske godine, tako da mislim da će na Letnjoj pozornici biti jedna veoma dobra atmosfera – najavila je Vesna Rašeta, koordinator projekta. – Imaćemo 14 takmičarskih ekipa, a specifično je da su tačke zajedno pravila deca iz masovnih škola i deca sa posebnim potrebama i to je ono što je nama najznačajnije, da još u ranom razvoju deca prestanu da gledaju na različitosti, nego da jednostavno inkluzija kao jezička odrednica prestane, a da je živimo, jer je to jedini ispravan način društvenog života. Imaćemo i revijalni deo, gde će nam se predstaviti prošlogodišnji pobednik Luka Momirov, kao i mali gudači iz Muzičke škole, a imaćemo i jedno iznenađenje.

„Palićke notice“ u utorak na Letnjoj pozornici na PalićuPre samog početka učesnici festivala, koji dolaze iz Zvečana sa Kosova i Metohije, Niša, Beograda, Novog Sada, Kikinde, Zrenjanina, Sombora, Banja Luke, Baje iz Mađarske sa svojim domaćinima iz Subotice, prodefilovaće obalom Palićkog jezera.

I ove godine Grad Subotica podržava “Palićke notice”, jer je, kako ističe Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti, važno da se, uz druge mere podrške obrazovanju i socijalnoj zaštiti, podržavaju i ovakve smotre dečjeg stvaralaštva.

„Palićke notice“ u utorak na Letnjoj pozornici na Paliću- Jednim delom budžet oslikava život svih nas i naših sugrađana, a mi svakako želimo kao lokalna samouprava da podržimo ovakve akcije, jer smo svesni činjenice koliko znači ova pomoć deci sa smetnjama u razvoju i koliko ovo za njih predstavlja olakšanje njihovih tegoba. To je pre svega od suštinskog značaja za njih, ali isto tako i za sve nas – poručuje Jasmina Stevanović. - Subotica je zaista mesto gde se različitost prepoznaje i prihvata, gde se ona poštuje i uz nju živi. Deca iz osnovnih škola i deca sa smetnjama u razvoju na ovom mestu su se prepoznala i ujedinila i uvidela koliko su oni važni jedni drugima, kao što je važno da u deci sazrevaju sve one vrednosti poput saosećanja sa borbom drugih, istrajnosti, upornosti.

Program počinje u 18 časova. Deca će se predstavljati sa hitovima iz 80-tih godina, a svečani defile učesnika Festivala, krenuće u 17:30 od Letnje pozornice, do jezera, oko Velike terase, gde se potom vraćaju na Letnju pozornicu.

Izvor: Subotica.com
Najava 2. dečjeg festivala "Palićke notice" Najava 2. dečjeg festivala "Palićke notice" Najava 2. dečjeg festivala "Palićke notice" Najava 2. dečjeg festivala "Palićke notice" Najava 2. dečjeg festivala "Palićke notice" Najava 2. dečjeg festivala "Palićke notice" Najava 2. dečjeg festivala "Palićke notice" Najava 2. dečjeg festivala "Palićke notice"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2227

Povezana vest

Povezane teme

jasmina stevanović

palićke notice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.