Komentara: 29
Pregleda: 4135

"Palićki kotlić" za pomoć porodicama na Kosovu i Metohiji u nedelju uz obalu Palićkog jezera

18.06.2022. u 18:53h
Izvor: Subotica.com
"Palićki kotlić" za pomoć porodicama na Kosovu i Metohiji u nedelju uz obalu Palićkog jezera

Humanitarno udruženje "Naše malo je nekome sve" uz podršku "Odloži i pomozi" i prijatelja humanih dela održaće u nedelju, 19. juna, akciju "Palićki kotlić" - porodični događaj tokom kojeg će se kuvati ukusni obroci, a prihod od prodaje će se usmeriti na pomoć porodicama u srpskim zajednicama na Kosovu i Metohiji. Oko stotinu porcija planirano je da se donira i socijalno ugroženim porodicama u Subotici i prigradskim naseljima.

Akcija će se održati na poluostrvu kod Muzičkog paviljona i "broda", kuvanje počinje u 12 časova, a kuvani obroci će se prodavati, odnosno konzumirati po ceni od 200 dinara po porciji, uz napomenu da će biti omogućeno i da se porcije ponesu (potrebno poneti ambalažu).

- Za kuvanje smo angažovali desetak učenika iz Ekonomske škole, smer kuvar, a njih će nadgledati i sa njima raditi poznati kuvar Nikola Biševac, šef kuhinje u restoranu "Paligo palata". Pravićemo gulaš, svinjski i juneći, a obezbeđene su i posude i pribor za jelo - objašnjava Tijana Mijović, iz organizacije humanitarne akcije. - Svi koji žele da doniraju novac za porodice sa Kosova i Metohije mogu to učiniti ubacivanjem donacije u kutiju.

Organizatori su obezbedili oko stotinu sedećih mesta, za konzumaciju hrane i pića, u prijatnom ambijentu Palićkog priobalja.

- Dođite da uživamo u prelepom danu, da činimo humana dela i da obradujemo naše sunarodnike u južnoj srpskoj pokrajini - dodaje Tijana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 29
Pregleda: 4135
Povezane teme

Humanitarna akcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.