Komentara: 0
Pregleda: 5070

"Panonreg" organizuje obuku za početnike u biznisu

07.07.2016. u 17:56h
Izvor: Subotica.com
Regionalna razvojna agencija „Panonreg“ će tokom sledeće nedelje, u utorak, 12. i sredu, 13. jula organizovati besplatnu obuku za pisanje biznis plana radi podnošenja kreditnih zateva kod Fonda za razvoj Srbije. Dvodnevna obuka će biti održana u sali 211 na Otvorenom univerzitetu, sa početkom od 10 časova.
"Panonreg" organizuje obuku za početnike u biznisu

Obuka je deo programa za razvoj preduzetništva, koji u saradnji sa Fondom za razvoj Srbije finansijski podržava Ministarstvo privrede. Pravo učešća imaju „start up“ preduzetnici, registrovani od  1. januara 2015. godine i nezaposlena lica, koja žele da pokrenu biznis.

- Tokom  obuke ćemo kandidate obučiti kako da napišu biznis plan. Oni će dobiti i informacije o uslovima konkurisanja na program Fonda za razvoj Srbije koji je raspisan u cilju podsticanja poslovanja pravnih lica i zapošljavanja.  Ulaganja koja se mogu finansirati ovim programom obuhvataju dogradnju, rekonstrukciju i adaptaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kupovinu opreme i trajna obrtna sredstva. Obuka je veoma značajna za kandidate, jer će prednost za dobijanje sredstava imati oni koji su prošli besplatnu obuku-kaže savetnica za preduzetništvo u Regionalnoj razvojnoj agenciji „Panonreg“, Ljubica Mesaroš.

U okviru ovog konkursa, preduzetnici mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstva do 30 odsto od ukupne vrednosti ulaganja.

- Iznos ukupnog ulaganja za preduzetnike ne može biti  manji od 400 hiljada dinara, ni veći od 3 miliona dinara. Za pravna lica ne može biti manji od 400 hiljada dinara, a veći od 6 miliona dinara. Konkurs će biti otvoren do utroška sredstava, a sve detaljne informacije o programu mogu se dobiti na našem sajtu-dodaje Mesaroš.

Prijava kandidata za besplatnu obuku vrši se preko telefona 554-107 ili lično u kancelariji Regionalne razvojne agencije „Panonreg“ na Otvorenom univerzitetu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 5070
Povezane teme

panonreg

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.