Komentara: 0
Pregleda: 1555

Panonreg: Povećanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća

30.08.2017. u 18:35h
Izvor: Subotica.com
Regionalna razvojna agencija Panonreg realizuje projekat „Poboljšanje nematerijalne podrške preduzetnicima i mikro, malim i srednjim preduzećima“ na teritoriji osam jedinica lokalne samouprave. Vrednost projekta je 2,4 miliona dinara, a polovinu sredstava obezbedio je  „Panonreg“.
Panonreg: Povećanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća

Glavni cilj projekta, koji će biti realizovan do decembra, je povećanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća na teritoriji koju pokriva „Panonreg“, preko unapređenja usluga u kancelarijama u Subotici, Bačkoj Topoli, Malom Iđošu, Kanjiži, Novom Kneževcu, Senti, Čoki i Apatinu. Posebna pažnja biće usmerena na stvaranje baze podataka o preduzećima, kako bi dobili korisne informacije i adekvatnu podršku.

- Trudimo se da što više informacija pošaljemo preduzetnicima, kako sadašnjim, tako i budućim. Sve informacije o konkursima prosleđujemo preduzetnicima. Do sada nismo imali kompletnu bazu podataka. Sredstvima za koja smo aplicirali kod Razvojne agencije Srbije želimo da napravimo pravu bazu podataka, gde ćemo imati stvaran broj privrednika po delatnostima, po veličini i onda kad dobijemo određene projekte da ih ne moramo svima slati, već  po granama, preduzećima koja su zainteresovana - objašnjava Milan Maličević, v.d. direktora Regionalne razvojne agencije „Panonreg“.

Pored unapređenje baze podataka o preduzećima koja žele da dobiju pomoć, projektom je predviđeno i umrežavanje, kao i realizacija obuka na srpskom i mađarskom jeziku.

- Ispostavilo se da je potrebno neke obuke prevesti na mađarski jezik. Uradićemo slajdove i treninge paralelno na dva jezika, za četiri obuke. Još jedan korak je poboljšanje kvaliteta obuka, kroz obuku za sve naše zaposlene u pogledu metodologije održavanja treninga za odrasle. Želimo sami sebe da unapredimo na tom polju, kako bi to bile interaktivne obuke. Kao po pravilu, uvek imamo gosta predavača, a sada ćemo i njih standardizovati, održati obuku i za njih kako bi ta predavanja gostujućih predavača bila kvalitetnija i na višem nivou - kaže Endre Balaša, menadžer kancelarije u Bačkoj Topoli.

Regionalna razvojna agencija „Panonreg“ preko ovog projekta želi da utiče na jačanje svoje pozicije kao tkz. „Poslovne kapije“ za privredu, jer će unaprediti usluge na polju savetovanja i informisanja, koji su vezani za biznis planiranje i marketing, zatim finansiranje, kao i tekuće podrške.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1555
Povezane teme

panonreg

milan maličević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.