Komentara: 2
Pregleda: 1838

Parać predsednik Skupštine Subotice

27.05.2010. u 19:06h
Izvor: Portal "B92"
<p>Odbornici Skup&scaron;tine Subotice izabrali su Slavka Paraća (DS) za novog predsednika lokalnog parlamenta. Čaba &Scaron;ep&scaron;eiji iz Demokratske stranke vojvođanskih Mađara biće njegov zamenik.</p>
Parać predsednik Skupštine Subotice

Vladajuća većina u gradskom parlamentu je proširena i odbornicima Demokratske stranke Srbije, a došlo je i do zamene članova u upravnim odborima javnih preduzeća, koji su bili iz redova Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora.

Sada novu koaliciju, koja praktično funkcioniše od 1. februara, čine stranke okupljene oko bloka "Za evropsku Suboticu", Demokratska stranka vojvođanskih Mađara i Demokratska stranke Srbije, dok će u radu gradskog parlamenta "pomagati" odbornici SPS-a i Bunjevačke stranke Vojvodine.

Opozicioni blok čine narodnjaci, radikali i Savez vojvođanskih Mađara.

Gradski parlament u Subotici, koji ima 67 odbornika, od 1. februara bio je bez predsednika Skupštine, posle ostavke Jene Maglaia iz Saveza vojvođanskih Mađara.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je izjavio, posle izbora predsednika Skupštine, da će rad parlamenta biti mnogo efikasniji, a predsednik odborničke grupe DSS Bogdan Laban je istakao da je ta stranka odlučila da uđe u koaliciju na lokalnom nivou da bi se deblokirao rad skupštine, pred kojom stoji mnogo zadataka.

Informacije o G-dinu Paraću možete pogledati na zvaničnom sajtu grada Subotice

Izvor: Portal "B92"
Postavljeno pre 14 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1838
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.