Komentara: 0
Pregleda: 2496

Partnerstvom protiv nasilja

11.02.2011. u 16:14h
Izvor: RTV Yueco
Partnerstvom protiv nasilja

U OŠ“Ivan Milutinović” održan je seminar pod nazivom “Dils-partnerstvom protiv nasilja”, koji predstavlja nastavak programa “Škola bez nasilja”. Seminar je namenjen učenicima petog, šestog i sedmog razreda u cilju razvijanja prijateljstva i mirnog rešavanja nesporazuma. Nosilac projekta je OŠ “Ivan Milutinović” koja je sertifikovana kao škola bez nasilja, dok su joj partneri OŠ „Sveti Sava“ i OŠ„Ivan Goran Kovačić“.

Kroz igru i druženje u kreativnim radionicam, učenici tri škole uče da je kroz razvijanje prijateljstva i saradnje lakše rešti sve prepreke koje nam život nameće. Osnovci su oduševljeni učešćem u projektu jer su kako kažu, stekli prijatelje.

U seminaru učestvuje 30 učenika i održano je pet radionica. Danas su se deca upoznala sa oblicima vršnjačkog nasilja, prepoznavanjem nasilja i zadacima kako reagovati ukoliko se primete takvi slučajevi.

Reč je DILS projektu, što znači pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou, a podržan je od strane Ministarstva prosvete Srbije i MMF. Odvija se kroz obuku o zakonskim regulativama i njihovoj implementaciji u školi. Krajnji cilj je da se učenici nauče vršnjačkoj medijaciji i da se razgovorom rešavaju probleme.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2496
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.