Komentara: 30
Pregleda: 8336
Foto

Pastor: SVM ostao na nogama, u Subotici smo snaga broj dva

02.06.2024. u 23:30h
Izvor: Subotica.com
Savez vojvođanskih Mađara ostao je na nogama u 23 lokalne samouprave u kojima je učestvovao na izborima, izjavio je predsednik ove političke stranke, dr Balint Pastor. SVM je na lokalnim izborima u Subotici zadobio poverenje 27,30 odsto birača i time osvojio drugo mesto po broju glasova.
Pastor: SVM ostao na nogama, u Subotici smo snaga broj dva

Ova stranka prva je po broju glasova u Bačkoj Topoli, Senti i Kanjiži, odnosno u onim opštinama u kojima su i do sada imali predsednika opštine.

Na početku kampanje sam rekao da nam je cilj da očuvamo pozicije i ostanemo snaga broj jedan u opštinama u kojima smo i do sada to bili. U Bačkoj Topoli i Kanjiži imamo apsolutnu većinu, dok u Senti nedostaje jedan odbornički mandat za apsolutnu većinu. Drugi cilj nam je bio da uđemo u lokalne skupštine u svim gradovima i opštinama u kojima smo imali listu. I ovaj cilj smo uspeli da ostvarimo, odnosno bićemo prisutni u 23 lokalna parlamenta - izjavio je Pastor na konferenciji za medije.

Pastor: SVM ostao na nogama, u Subotici smo snaga broj dvaZa razliku od tri opštine u kojima ima većinu, u drugim gradovima i opštinama na severu Bačke SVM je snaga broj dva, pa tako i u Subotici, naglasio je Pastor.

- U Subotici ostajemo snaga broj dva, kao što smo od 2008. godine. U svim lokalnim samoupravama nastavljamo koalicionu saradnju sa Srpskom naprednom strankom zato što smo mi strateški partneri, što smo rekli i za vreme kampanje i što smo dokazali proteklih 10 godina. Razgovarao sam sa Aleksandrom Vučićem i čestitao mu veličanstvenu iznornu pobedu. Čuo sam se sa Milošem Vučevićem i čestitao sam Stevanu Bakiću u Subotici. Na izbornom rezultatu koji je SVM postigao, čestitali su nam ministar spoljnih poslova Mađarske, Peter Sijarto i zamenik premijera Mađarske, Žolt Šemjen - naveo je lider Saveza vojvođanskih Mađara - Iza nas je veoma težak period, ali smo uspeli da ostanemo na nogama i očuvamo pozicije i na decembarskim izborima i sada. Ako posmatramo Vojvodinu, dve stranke su na nogama SNS i SVM, nikog drugog tu praktično nema.

Izvor: Subotica.com
Izborni štab koalicije "Dr Balint Pastor - Savez vojvođanskih Mađara" Izborni štab koalicije "Dr Balint Pastor - Savez vojvođanskih Mađara" Izborni štab koalicije "Dr Balint Pastor - Savez vojvođanskih Mađara" Izborni štab koalicije "Dr Balint Pastor - Savez vojvođanskih Mađara" Izborni štab koalicije "Dr Balint Pastor - Savez vojvođanskih Mađara" Izborni štab koalicije "Dr Balint Pastor - Savez vojvođanskih Mađara" Izborni štab koalicije "Dr Balint Pastor - Savez vojvođanskih Mađara" Izborni štab koalicije "Dr Balint Pastor - Savez vojvođanskih Mađara"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 30
Pregleda: 8336

Povezana vest

Povezane teme

savez vojvođanskih mađara

lokalni izbori subotica

lokalni izbori u subotici

izbori2024

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.