Komentara: 5
Pregleda: 3241

Pastor: Važno je narodno jedinstvo i odgovorno ponašanje

16.03.2020. u 10:41h
Izvor: Subotica.com
Savez vojvođanskih Mađara (SVM) dao je punu podršku merama Vlade Srbije i aktivnostima koje imaju za cilj kontrolu i suzbijanje pojave korona virusa u Srbiji. Iz SVM su pozvali građane na odgovornost i jedinstvo, a najavili i da će po potrebi organizovati članove kako bi se pomoglo najugroženijima.
Pastor: Važno je narodno jedinstvo i odgovorno ponašanje

Sinoćnja odluka da se proglasi vanredno stanje, predsednik SVM-a, Ištvan Pastor, smatra da je bila racionalna kako bi se učinio maksimum u borbi protiv virusa. Šef SVM-a je istakao da je u Srbiji potrebno ostvariti jedinstvo i uspostaviti odgovorno ponašanje.

- Situaciju treba doživeti ozbiljno, to ne znači da  treba paničiti i živeti u strahu, ali to ne može da znači ni da treba da odmahnemo rukom i kažemo da se ne bojimo virusa. Važno je da budemo odgovorni prema sebi i drugima. Takođe važno je da se pridržavamo onih uputstava koja će se u narednim danima pojavljivati, da pratimo i poštujemo vladine mere i prilagodimo način ponašanja nakon proglašenja vanrednog stanja. - rekao je Ištvan Pastor - Posebno je važno da naše najstarije sugrađane i članove porodice ubedimo u to da se moraju ponašati u skladu sa preporukama i merama koje su definisane. To je zadatak svih nas pojedinačno.

Pastor: Važno je narodno jedinstvo i odgovorno ponašanje

Pastor takođe naglašava da SVM iz ove sitaucije ne želi da politički profitira, već da sa svojim kapacitetima pomogne u širenju bitnih informacija, u saradnji sa  lekarima.

- Možda ćemo više puta ponavljati isti informaciju, ali ponavljaćemo ono što je bitno. U skladu sa preporukama Vlade Srbije angažovaćemo naše članove i simpatizere, ljude dobre volje, da pomognu onima koja je ta pomoć potrebna, kako bi ovu situaciju što je moguće pre i jednostavnije savladali  -  dodaje Pastor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 3241
Povezane teme

ištvan pastor

savez vojvođanskih mađara

vanredno stanje

korona virus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.