Komentara: 14
Pregleda: 6605

Pekara Fidelinka u stečaju

25.03.2011. u 17:16h
Izvor: RTV Yueco
Pekara Fidelinka u stečaju

"Pekara Fidelinka" je od juče u stečaju. Privredni sud Subotice je za stečajnoj upravnika odredio Radovana Šiljegovića koji je započeo proceduru uzimanja pečata, rešavanje poslovnih knjiga i blagajni. U ponedeljak će se obaviti razgovor sa radnicima i za sada neće biti otpuštanja.

"Pekara" je jedna od osam ćerki firmi kompanije "Fidelinka" koja je prošle godine počela da propada. Proglašenje stečaja za sada ne dovodi u pitanje snabdevanje hlebom sever Srbiji, jer brašna ima dovoljno za proizvodnju. Ovaj pogon dnevno proizvodi 45.000 vekni jedne od osnovnih namirnica u našoj ishrani. Novonastala situacija ne dovodi u pitanje sudbinu 248 radnika za sada, kaže stečajni upravnik.

"Pekara" je više od dve godine u blokadi i na jučerašnjem ročištu je rečeno da je zahtev za pokretanje stečaja zatražila niška Aik banka zbog duga od 219.909.480 dinara, a račun „Pekare“ je od kraja septembra prošle godine u blokadi za više od 401 milion dinara. Grad zajedno sa sindikatom u proteklih osam meseci traže rešenje, jer "Pekara" mora da radi i ne sme da dođe do novih otpuštanja ili da ostanemo bez hleba, objašnjavaju u sindikatu.

Prvo poverilačko ročište zakazano je za 19. maj u Privrednom sudu u Subotici, kad će biti odlučeno o daljoj sudbini pekare. Kompanija „Fidelinka“ u stečaj je otišla krajem jula prošle godine i jedino „Fidelinka trejd“ i „Fidelinka rentakar“ nisu u stečaju od svih ćerki firmi pomenute kompanije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 6605
Povezane teme

pekara fidelinka

fidelinka stečaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.