Komentara: 4
Pregleda: 5489

Peminuo Jovan Popov

01.12.2011. u 20:48h
Izvor: RTV Yueco
Peminuo Jovan Popov

Danas je iznenada preminuo Jovan Popov, sekretar Sportskog saveza Subotice i dugogodišnji sportski radnik.

Jovan Popov, rođen je 29.09.1942. godine u Đali, opština Novi Kneževac i ceo svoj život posvetio je sportu. Svojim samopregornim radom je doprinosio visokoj društvenoj afirmaciji rekreacije i sporta. Fudbal je počeo aktivno da igra u Đali, zatim je za vreme studija na Višoj fiskulturnoj školi u Beogradu igrao za podmladak FK „Crvene Zvezde“. Kasnije nastupa za OFK „Kikindu“ i subotički „Spartak“.

U Subotici je radio kao sportski direktor u FK „Spartak“, FK „Bačka“ i FK „Radnički“ iz Bajmoka. Od 1980. godine radio je najpre kao sekretar Opštinskog saveza za sportsku rekreaciju „Partizan“, da bi ga iznenadna smrt zatekla na radnom mestu Generalnog sekretara „Sportskog saveza Grada Subotice“. Za vreme svog radnog veka dobio je pregršt priznanja, među ostalima i nagradu Jovan Mikić Spartak za životno delo , Specijalne diplome „Partizana“ Jugoslavije, Plaketu SOFK-e Jugoslavije, Majsku nagradu „Partizana“ Srbije, Majsku nagradu SOFK-e Srbije, Priznanje „Partizana“ Vojvodine, kao i nagradu za „Životno delo“.

Komemoracija će se održati u subotu 03.11. u 10h u Velikoj većnici Gradske kuće, sahrana je u subotu 03.11 na Pravoslavnom groblju kod Dudove šume u 12h.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 5489
Povezane teme

jovan popov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.