Komentara: 48
Pregleda: 12863

Penzionerima jednokratno 20.000 dinara, od srede na policama jeftinija domaća roba

08.09.2023. u 16:28h
Izvor: Subotica.com
Svi penzioneri, njih oko 1,6 miliona dobiće jednokratnu pomoć od po 20.000 dinara, najavio je danas predsednik Vučić. Takođe postignut je dogovor između trgovaca, proizvođača i Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine oko novih, nižih cena u radnjama.
Penzionerima jednokratno 20.000 dinara, od srede na policama jeftinija domaća roba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas na konferenciji za medije neke informacije koje se tiču više tema od društvenog značaja.

"Penzionerima po 20.000 dinara"

Predsednik je najavio da će se milion i 600.000 penzionera obradovati jer ih između najavljenih povećanja penzija očekuje od 25. novembra do 5. decembra po 20.000 dinara jednokratne pomoći.

Mimo jednokratne pomoći, slede dva povećanja penzija, i to prvo vanredno u ovoj godini i potom redovno od januara naredne godine.

- Idemo na rast penzija od 5,5 odsto od 1. oktobra, a od 1. januara 2024. dodatnih 14,8 odsto, što je preko 21 odsto kumulativno - rekao je predsednik pa dodao - Svi će dobiti dodatnih 20.000 dinara, što će posebno obradovati penzionere sa nižim penzijama... Nekima je to cela penzija, nekima polovina ili trećina.

Od srede u prodavnicama proizvodi sa oznakom "bolja cena"

Predsednik Vučić najavio je da će od srede pojedini proizvodi u prodavnicama u Srbiji biti označeni oznakom “bolja cena“.

- To će te videti od srede u našim prodavnicama, u svim lancima. To je 20 proizvoda, među njima su neki od osnovnih proizvoda. Među tim proizvodima su parizer, jogurt, mleko, sok, deterdžent za sudove, šampon za bebe, testenine, krompir, začin, kafa... - objasnio je predsednik Srbije. - Nekima to izgleda smešno, meni ne, zato što je ovo naš način da pokažemo da brinemo i razumemo ljude kada kažu da su mnoge cene skočile.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 1 nedelju
Komentara: 48
Pregleda: 12863

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.