Komentara: 14
Pregleda: 3379

Personalne promene i izbori u subotičkim strankama

18.03.2013. u 17:42h
Izvor: RTV Yueco
U pojedinim subotičkim političkim partijama u toku su personalne promene.
Personalne promene i izbori u subotičkim strankama

Izabran je novi predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, izvršene su promene na čelu odborničke grupe Srpske napredne stranke, a za izbore se spremaju i u Demokratskoj stranci. Šta znače ove personalne promene za politiku samih stranaka, istražuje Yu eco.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u narednom periodu predvodiće narodni poslanik ove stranke Dragan Andrić. On je na mestu predsednika odbora zamenio Veljka Vojnića, tako što je izabran na redovnoj izbornoj skupštini održanoj u petak.

Personalne promene i promene u smislu članstva u odborničkim grupama česta su pojava u Skupštini grada. Tako je na poslednjoj sednici Ilija Maravić preuzeo mesto šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke, a njegov zamenik biće Radmilo Todosijević, dok je samoj grupi pristupio Aleksandar Grubor iz DSS.

Gojko Radić u ovim promenama ne vidi ništa neuobičajeno jer su ove promene dogovorene na vrhu stranke

Izbori za stranačko rukovodstvo se očekuju i u Demokratskoj stranci.

Izbora je u prethodnom periodu je bilo i u Savezu vojvođanskih Mađara. Savet subotičke organizacije SVM-a održao je 16-og januara konstituivnu sednicu, na kojem je izabran novi sastav predsedništva gradske organizacije stranke. Za predsednika sedmočlanog predsedništva gradske organizacije je izabran Jene Maglai, a pored njega članovi su Oto Buš, dr Đula Ladocki, Olivia Urban, Žužana Salma Bakši, Endre Čuso i Laslo Kerekeš.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 3379
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.