Komentara: 1
Pregleda: 3173

Pesnički festival "Vitezova jesen - Vitez"

26.09.2013. u 11:30h
Dugo najavljivani veliki pesnički festival "Vitezova jesen - Vitez" biće održan u amfiteatru Otvorenog Univerziteta 28. septembra sa početkom u 19 časova.
Pesnički festival "Vitezova jesen - Vitez"

Ovakav veliki književni spektakl Subotica skoro nije videla, a među zvučnim imenima između ostalih pojaviće se brojni pesnici iz Srbije, susednih zemalja i Subotice, kao što su Nedeljko Popadić, pesnik i glavni i odgovorni urednik časopisa „Vitez” iz Beograda, Dobrica Erić, pesnik iz Beograda, Ljubomir Ćorilić, pesnik iz Loznice, Krstivoje Ilić, pesnik iz Šabca, Mila Mutavdžić, književni kritičar iz Čačka, Marko Sukalo, pesnik iz Republike Srpske, Zoran Nikolić, glavni i odgovorni urednik dečije televizije ’’Kanal D’’, Beograd i brojni drugi.

Pored brojnih recitatora, na festivalu će učestvovati i pesnici Književnog kluba ’’Dis’’iz Bačke Palanke, Književnog kluba ’’Duško Trifunović’’iz Kikinde i Književnog kluba ’’Sveti Sava’’iz Subotice. Program će uveličati i predstavnici Muzičke škole iz Subotice Mate Kristina, pijanista, i profesor sopran i pesnikinja Jelena Grmača.

U programu će učestovati i mladi recitatori, Jelena Nikolić, Dragana Bašić Palković, Martina Pastva, Lejla Rustemović, Nikolina Brkljač i Alana Šiška, novinar.

U Pozorišnom i kamernom delu nastupiće glumci Narodnog pozorišta Subotica Miloš Đurašković Stojanović, Snežana Jakšić i Miloš Stanković. Scenario i režiju programa osmislili su Duško Krmpotić, poznati subotički pesnik i Igor Mihaljev, kantautor na gitari.

Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3173
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.