Komentara: 3
Pregleda: 2349

Pet predmeta korupcije u Subotici

21.11.2009. u 10:56h
Izvor: RTV Yueco
Pet predmeta korupcije u Subotici

U Subotici se vodi pet predmeta vezanih za korupciju, kažu u Okružnom javnom tužilaštvu. Mnogo ima više predmeta koji se odnose na zloupotrebu službenog položaja, koja ima elemente korupcije.

Srbija se nalazi na 83. mestu u borbi protiv korupcije, od 180 posmatranih zemalja, i ostvarila je minimalan napredak u odnosu na prethodnu godinu, pokazao je izveštaj indeksa percepcije korupcije „Transparensi internešenel".

Prema ovom izveštaju, više korupciji ima u Srbije nego Crnoj Gori, koja je na 69. mestu, i Makedoniji, koja je na 71. mestu na ovoj listi, a najbolje rangirane zemlje u regionu su Slovenija i Hrvatska, koja se nalazi na 66 mestu. Po korupciji, iza Srbije su Albanija (95. mesto) i Bosna i Hercegovina (99. mesto).

Subotičani veruju da u Subotici ima korupcije.U Okružnom javnom tužilaštvu kažu da u Subotici ima korupcije, ali se građani retko opredeljuju da prijave. Srbija stagnira u borbi sa korupcijom, što se odražava na ulaganja stranih investitora u Srbiji.

Loš indeks percepcije korupcije Srbije za 2009. godinu, na listi ocena Transparensi internešenela govori o tome da Srbija ima ozbiljan problem sa korupcijom i da to najviše osečaju građani. Srbija je na ovogodišnjoj listi TI, sa indeksom percepcije korupcije 3,5, ostvarila minimalan napredak u odnosu na prošlu godinu, kada je imala indeks 3,4.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2349
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.