Komentara: 0
Pregleda: 1631

Pet predstava subotičkih pozorišta u selekciji 71. festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine

12.03.2022. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Narodno pozorište Toša Jovanović u Zrenjaninu biće domaćin 71. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine koje će se održati pod sloganom "Sve pozorišne mašine - priče, slike, afekti". Festival će se održati od 4. do 11. aprila. Učestvuju tri pozorišta iz Subotice.
Pet predstava subotičkih pozorišta u selekciji 71. festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine
Foto: "Kus petlić" / "Živi pesak"

Jubilarni, 70. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine zbog kovida nije okupio pozorišne kuće prošle godine. Zato će pubilka u Zrenjaninu na narednom moći da pogleda najbolje predstave iz Vojvodine koje su postavljene u poslednje dve godine.

Selektor festivala Vlatko Ilić, odabrao je devet predstava koje će publika imati prilike da pogleda, a među kojima je čak pet predstava pozorišta iz Subotice - po dve Narodnog pozorišta i pozorišta "Deže Kostolanji", odnosno jedna Dečjeg pozorišta.

Glumački ansambli Narodnog pozorišta Subotice će na ovom tradicionalom festivalu vojvođanskih pozorišta izvesti predstave "Kus petlić" i "Živi pesak".

- Naše pozorište će i na ovom pozorišnom festivalu učestovati sa svojim predstavama i glumcima koji su mnogo puta do sada osvajali različita prestižna priznanja u zemlji i inostranstvu. Kvalitet našeg pozorišta se ogleda i u tome što ćemo na ovom festivalu imati dve predstave, koje će izvesti dva naša glumačka ansambla, na srpskom i mađarskom jeziku - rekao je Miloš Nikolić, direktor Narodnog subotičkog pozorišta. - Ubeđen sam da će se Zrenjaninska publika dobro zabaviti i da ćemo i na ovom prestižnom festivalu ostaviti dobar utisak.

Pozorište "Deže Kostolanji" će se predstaviti takođe sa dve predstave - Čehovljeve "Tri sestre" i "Vitezovi lake male" u režiji Andraša Urbana. Iz ove ustanove kulture poručuju da su ponosni na svoje glumce i režisere, zahvalni na prilici da se predstave na ovom festivalu.

Dečje pozorište iz Subotice izvešće predstavu "Pipi duga čarapa" po delu Astrid Lindegren.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1631
Povezane teme

Narodno pozorište

dečje pozorište

pozorište kostolanji deže

miloš nikolić

pozorište deže kostolanji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.