Komentara: 0
Pregleda: 100

Peti festival Ekologije i antfašizma u petak i subotu

03.09.2024. u 09:32h
Izvor: Subotica.com
U petak i subotu, 6. i 7. septembra po peti put u našem gradu biće održan festival Ekologije i antifašizma, u okviru koga će se promovisati ekološki principi, borna za zdravu životnu sredinu, kao i antifašizam kao univerzalna humanistička vrednost. Festival se održava na Lehel salašu, na Malom Radanovcu, a ulaznice se mogu kupiti po ceni od 1000 dinara po danu.
Peti festival Ekologije i antfašizma u petak i subotu

Kao i prethodnih godina, festival će biti u znaku ekologije i antifašizma, a za dva dana organizatori su pripremili bogat program. 

 - Smatramo da susret ova dva koncepta i njihovo sprovođenje u praksi, zaštite životne sredine u odnosu na prirodu i antifašizma u odnosu na društvo može obezbediti održiv razvoj , jednakost i humane odnose u našim selima, gradovima i društvima - ističu organizatori - U petak, 6. septembra, u 18.30 biće otvorena izložba Semira Avdića. U subotu u 14časova počinej zajednička biciklistička vožnja. Okupljanje je na Lehel salašu, i voziće se rutm Lehel salaš - Veliki Radanovac - Palić - oko jezera - povratak na Lehel salaš, dok je za 16h zakazana promocija knjige "Nesavršene" dr Lidije Vasiljević, nakon čega će uslediti disusija „Antisistemski mediji i uloga interneta u borbi za informisanje“ na kojoj će učestvovati Ratibor Trivunac, Ivan Zlatić, Kit Klarenberg i Alex Rubinštajn.

Oba dana će u terminu od 15 do 20 časova biti organizovana mala organska pijaca, na kojoj ćemo promovisati male proizvođače organske hrane, a u istom periodu održavaće i "Live print by Miroslav Lazendić", a zainteresovani mogu poneti majice, cegere ili druge komade odeće. 

 - Za večernje sate oba dana predviđeni su koncerti, koji će uslediti nakon zajedničke veganske večere, koju će pripremati subotički vegan entuzijasti, koja počinjue oko 19.30h. U petak će nastupiti subotički bend "Hedonist", "Grizete" iz Novog Sada, "Gipsy mafia", "Šajzerbiterlemon" i "Kalikamo". Posetioci će drugog dana, od 20 časova, iamti priliku da čuju bendove "Chujoza", "Pestarzt", "Subverzija", "Mass reaction", "Ground zero" i "War engine". 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 časova i 47 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 100
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.