Komentara: 51
Pregleda: 7206

Peticija protiv parade ponosa u Subotici

21.09.2011. u 16:01h
Izvor: RTV Yueco
Peticija protiv parade ponosa u Subotici

Organizacija Srpske Dveri organizovale su na Trgu u Subotici peticiju protiv održavanja gay parade u Beogradu. Dveri navode da oni nemaju ništa protiv homoseksualaca, ali da nikako ne podržavaju parade ovakvog tipa, pogotovo u vreme kada se naša zemlja suočava sa mnogom većim problemima, kao što je npr. ocepljenje Kosova i Metohije. Većina građana, bar prema našoj anketi, slaže se sa stavom ove organizacije, tako da je prikupljen popriličan broj potpisa. Sa druge strane sociolozi kažu da ovakva vrsta pokušaja odlaganja parade, predstavlja globalni trend, odnosno globalno uskrsnuće parohijalizma, gde se samozvane moralne klase javljaju i pokušavaju da očuvaju tradicionalni poredak.

Iako nisu svi građani želeli da potpišu peticiju, organizatori su zadovoljni brojem prikupljenih potpisa. Ljudi različitih dobi davali su svoj potpis iznoseći na taj način revolt protiv održavanja gay parade u Beogradu. Iako je naša ekipa anketirala blizu 20 prolaznika u centru grada, niko od anketiranih nije podržao akciju održavanja gay parade.

U organizaciji Dveri kažu da ova akcija nije zloupotreba ljudskih prava, iz razloga što gay organizacije imaju političke zahteve kojima vrše pritisak na Vlast, koja se i ovako nalazi i teškoj situaciji, počevši od ekonomske krize, pa sve do pokušaja ocepljenja Kosova i Metohije. Prema njihovim rečima ovakva parada najmanje je potrebna u ovom trenutku Srbiji.

Sociolog Branislav Filipović kaže da je on protiv toga da se ljudima zabrani iskazivanje seksualnog opredeljenja. Tzv. seksualna politika identiteta trebalo bi da bude lišena ropstva drugih, pogotovo u kontekstu savremenog srpskog patrijahalnog društva gde je izražena heteroseksualnost.

Ovogodišnja Parada ponosa u Beogradu, kako za sada stvari stoje, održaće se u neđelju 2. oktobra, najavili su organizatori. Tačno vreme i ruta biće naknadno objavljeni zbog sigurnosti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 nedelje
Komentara: 51
Pregleda: 7206
Povezane teme

parada ponosa

peticija protiv parade ponosa

srpske dveri

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.