Komentara: 10
Pregleda: 3390

Pevač "Charlie" iz Mađarske 2. septembra na Gradskom trgu

30.07.2024. u 08:51h
Izvor: Subotica.com
U sklopu programa obeležavanja Dana Subotice, 2. septembra (ponedeljak) na Gradskom trgu biće održan koncert mađarskog pevača Karolja Horvata , poznatijeg kao "Charlie". Nastup počinje u 21 čas.
Pevač "Charlie" iz Mađarske 2. septembra na Gradskom trgu

Informaciju o ovom dešavanju napisao je predsednik Skupštine Subotice, Daniel Đivanović, na svom Fejsbuk profilu, a potom i na zvaničnom sajtu Grada Subotice. Kao i u slučaju nastupa Jelene Karleuše (1. septembar) nema potvrde u vidu raspisanog javnog poziva, iako u namerama Turističke organizacije Subotice u godišnjem planu stoje rezervisana dva "umetnička nastupa" povodom Dana grada, za šta je iz budžeta izdvojeno ukupno 3,6 miliona dinara.

Popularni pevač iz Mađarske, dobitnik nagrade Fernc List u toj državi (1997). Godinu dana kasnije nastupio je kao predstavnik našeg severnog suseda na "Evroviziji". izvodi pesme rok, džez, bluz i fanki žanra sa specifičnim "hrapavim" glasom. Neki od prepoznatljivih hitova koje izvodi su "Pogledaj u nebo" (Nézz a ég felé), "Budi ono što jesi" (Az légy, aki vagy) i "Led sa duplim viskijem" (Jég dupla whiskyvel).

Čarli je muzičku karijeru započeo sredinom '60 kada je postao poznat na nacionalnom nivou nastupajući u bendovima "Decca" i "Olympia". Dvogodišnji boravak u Africi povukao ga je u vode fanka i soula, a nakon povratka u rodnu Mađarsku nastavlja da kombinuje muzičke žanrove i stvara hitove koji su obeležili njegovu bogatu karijeru.

Gradski trg. 2. septembar od 21 čas.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 14 časova i 25 minuta
Komentara: 10
Pregleda: 3390

Povezana vest

Povezane teme

dan grada

proslava dana subotice

proslava dana grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.