Komentara: 17
Pregleda: 38099

Pijanac zapalio taksi udruženje na Radijalcu

04.09.2016. u 10:08h
Izvor: Subotica.com
Jutros nešto iza 2 časa posle ponoći desio se incident na Radijalcu u kojem je jedan muškarac oko 40 godina starosti, u vidno alkoholisanom stanju napao vozača taksi udruženja "Pan taksi" ispred zvaničnog sedišta, a zatim i zapalio prostor u kojem su se nalazili oprema i nameštaj udruženja.
Pijanac zapalio taksi udruženje na Radijalcu

Po rečima taksista požar je podmetnut oko 2,20 časova, a prethodila mu je prepirka između alkoholisanog muškarca i jedinog taksiste koji se u to doba nalazio na stajalištu i koji je upravo kretao na vožnju. Alkoholisani muškarac je insistirao da njega vozi, ali taksista mu je objasnio da ima drugu vožnju, da sačeka par minuta jer uskoro stiže drugi kolega, međutim muškarac je počeo prvo da udara po taksi vozilu, a kada je taksista izašao onda je i njega fizički napao.

Posle kraćeg nagurivanja taksista je uspeo da sedne u vozilo i udalji se, a par minuta kasnije alkoholisani muškarac je podmetuo požar u prostoriji udruženja čime je ugrozio živote stanara ove zgrade.

Pijanac zapalio taksi udruženje na Radijalcu

- To je naš stari "znalac", lokalni alkoholičar kojeg smo često vozili i manje više znamo i tu ekipu sa kojom se druži i pije, ali ovo je prevršilo svaku meru! Da napadne kolegu, oštećuje mu vozilo i da na kraju zapali naš radni prostor u stambenoj zgradi gde živi tridesetak porodica! Srećom brzo smo primetili i brzo su ugasili požar  pa nisu stradali drugi stanovi i nije bilo žrtava. - rekao nam je jedan od taksista iz ovog udruženja, a priču problamtične osobe potvrđuje i komšija iz susedne radnje - "On je tu iz ovog kraja, često ga viđamo i preko dana, nemamo baš uvek prijatnu komunikaciju, ali dosada nismo imali većih problema"

Kako nam je rečeno na licu mesta vatrogasci su vrlo brzo po pozivu intervenisali i sprečili širenje vatre na okolne poslovne i stambene prostore, pozvana je i policija koja je takođe vrlo brzo došla, identifikovala i locirala osobu koja se sumnjiči za napad i podmetanje požara.

Pijanac zapalio taksi udruženje na Radijalcu

Pijanac zapalio taksi udruženje na Radijalcu

- "Policija je brzo došla, tu nemamo nikakve zamerke, ispektori su tokom noći obavili uviđaj i po našim procenama šteta je oko 1.500-2.000 evra, ali srećom niko nije povređen. Rečeno nam je da pokrenemo privatnu tužbu i zatražimo da se nadoknadi šteta." - rekao nam je predsednik udruženja

Radijalac problematičan kraj?

Dok smo razgovarali sa ljudima iz Pan taksija, prilazile su i zabrinute komšije. Više njih se požalilo na problematičan kraj u kojem se pretežno noću odvijaju razne stvari, od svađa, preko divljanja automobilima, pa sve do obijanja vozila i kuća.

- "Nažalost ovaj naš kraj kao da je zaboravljen od strane policije, kao da mi nismo bitni! Noću se u ovom kraju oko Frankopanske i okolnih ulica često čuju glasne prepirke i muzika, a da ne pričamo o divljanjima automobilima u sitne sate gde se mogu videti i maloletna deca koja voze neke krševe. Naš kraj je poznat po nekim porodicama koje su problematične, imamo i nekoliko kafana u kojima se previše tolerišu pijanci i skitnice. Čim padne mrak neke trgovine i kiosci se zaključavaju i puštaju samo one kojima veruju. Ne osećamo se sigurno!" - kaže nam jedan od komšija iz ovog kraja i zapitao se zašto policija češće ne obilazi ovaj kraj.

Pijanac zapalio taksi udruženje na Radijalcu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 38099
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.