Komentara: 0
Pregleda: 3847

Pionir Subotica u finalu Lige šampiona

04.04.2011. u 17:12h
Izvor: Blic
Pionir Subotica u finalu Lige šampiona

Kuglašice Pionira iz Subotice pobedili su Viktoriju iz Bamberga sa 3.331:3.329 (5:3) i plasirali se u ovogodišnje finale Lige šampiona u kojem će igrati protiv boljeg iz meča Lanteks (Celje) - Elektromureš (Rumunija).

Predsednik Pionira, devetostrukog šampiona Srbije Eržebet Molnar je pred put najavila da Pionir ide na pobedu u duelu sa „velikom“ Viktorijom.

"Presrećna sam i veoma uzbuđena, jer je bilo napeto do poslednjeg hica i odlučivale su nijanse. Pobedile smo jer smo ukupno imale dva čunja više i za to smo dobile dva poena. U poenima igračica bilo je 3:3", rekla je Molnarova.

Livia Santo, poslednja igračica poražena je iako je imala više oborenih čunjeva. Dva seta je izgubila za čunj, a onaj treći za dva čunja! Kako Blic Sport piše, junakinje dana bile su Mima Bogdanović, koja je odnela bod jednoj od najboljih nemačkih reprezentativki Sini Bajze sa dva čunja razlike jer je u setovima bilo 2:2, i Livia Santo koja, iako je izgubila poen, imala šest čunjeva više od rivalke i tako smo sa dva zlatna čunja prošle u finale.

Lanteks je opasniji rival od Nemica, ima i dve titule 2004. i 2008. u Ligi šampiona.

Ovo je treće učešće Subotičanki na završnom turniru. Kuglašice Pionira su na fajnal foru Lige šampiona 2009. u Koblahu osvojile drugo mesto izgubivši u finalu od Viktorije iz Bamberga.

Prošle godine na fajnal foru u Banji Junaković, Pionir je osvojio četvrto mesto. U borbi za bronzu savladao ga je rumunski šampion Elektromureš.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3847
Povezane teme

kuglanje Subotica

Kuglašice Pionir Subotica

Pionir Liga šampiona

Eržebet Molnar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.