Komentara: 0
Pregleda: 1502

"Pisac iz senke" u bioskopu "Eurocinema"

25.02.2010. u 09:29h
Izvor: RTV Yueco
"Pisac iz senke" u bioskopu "Eurocinema"

Subotica će u subotu dobiti još jedan bioskop. Bioskop “Eurocinema” biće otvoren u Amfiteatru Otvorenog univerziteta. Na otvaranju od 20 časova premijerno će biti prikazan film “Pisac iz senke” reditelja Romana Polanskog, ovogodišnjeg dobitnika Srebrnog medveda za najbolju režiju na Berlinskom festivalu 2010. godine.

Otvaranje bioskopa “Eurocinema” je samo jedan od četiri projekta koji je u planu Otvorenog univerziteta za ovu godinu. Uskoro bi kulurni život Subotice trebalo da obogate književne večeri, tribine i rasprave na Otvorenom univerzitetu. Ideja za otvaranje bioskopa stara je dve godine. Projekat ima za cilj da pomoću kontakata ostvarenih tokom rada na Festivalu Evropskog filma Palić omogući da ovaj festival traje tokom cele godine.

Na programu bioskopa “Eurocinema” će najvećim delom biti evropska kinematografija u skladu sa Festivalom. Projekcije će biti prikazivane svakim danom od 20 časova. Cena ulaznice je 150 dinara.

Već u nedelju počinje ciklus “Subotički autori”, a prvi na programu je film Stipana Milodanovića “Prvi radni dan”. Besplatne projekcije će biti prikazivane u terminu od 18 časova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1502
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.